Koronavirüs salgın tedbirleri kapsamında sınır kapıları kapanıp ülkelerine gidemeyen Rus turist çifte Ardeşen Belediyesi kucak açtı.

Samtos Sezghei “Burası Yeni Evimiz” diyerek Ardeşen Belediyesi ve Türkiye’ye teşekkür etti.

Samtos Sezghei ve Tatiana Baiar çifti ülkelerine geçiş yapacakları gün Koronavirüs tedbirleri kapsamında sınır kapıları kapanında Türkiye’de kaldı.

Samtos Sezghei Baiar; Yunanistan sınır kapısından Türkiyeye giriş yaparak Rusya’ya Gürcistan üzerinden geçmek için Sarp sınır kapısına ulaştıklarını ancak, Covit-19 salgın tedbirleri kapsamında Gürcistan kapıları kapandı biz bir gün ile geçişi kaşırdık. Bir gün erken gelsen sınırdan geçebilecektik diye konuştu.

Samtos ; "Trabzon’da bulunan Rus Genel konsolosluğuna başvurdum ama bizim için bir şey yapamayacaklarını söyledi. Şimdi Türk sınırını açılmasını bekliyoruz. Burada Ardeşen Belediyesinin tesislerden yardım almaktayız. Belediyenin tesisindeki su, elektrik, kanalizasyon ve benzeri imkânlarını kullanıyoruz. Ardeşen Belediyesine teşekkür ederiz. Ardeşen’de insanlar çok misafir perver onlara da çok teşekkür ederiz. Burası bizim yeni evimiz oldu." Diye konuştu.

Editör: TE Bilisim