Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu Kariyer Yapıyor kapsamında ziyaretlerini gerçekleştiren okuldan yapılan açıklama;

Kariyer planı iş hayatımız boyunca bir çok farklı aşamada faydalı olacaktır, örneğin iş yerinizde ya da özel hayatımızda karşımıza çıkacak ani bir değişiklikte çok işinize yarayacaktır.

Böylece ihtiyacınız olduğunda, fazla endişelenmeden hazırlamış olduğunuz plana ve stratejilerinize göz atabileceksiniz.

Kariyer planlamada dikkat etmeniz gereken ilk şey gerçekten ne yapmak istediğinize karar vermektir.

Karar verdikten sonra yapmanız gereken işlemler sandığınızdan çok daha kolay olacaktır.

Ne istediğinize karar vermenin yolu kendinizi tanımaktan geçer. Kim olduğunuzu, neleri yapmaktan zevk aldığınızı, bilgi ve becerilerinizi, başarılı olduğunuz alanları bilmelisiniz.

Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu ailesi olarak öğrencilerimize kariyer planlamaları noktasında doğru karar vermeleri, ileride seçecekleri mesleklerinde mutlu ve verimli olabilmeleri, hayatlarının başında gelecekleri ile ilgili kendilerini tanıyarak yola çıkmaları amacıyla öğrencilerimizin hedeflemiş oldukları meslek elemanları ile 1 gün geçirmelerini; meslek elemanlarının çalışma koşullarını birebir gözlemlemeleri amacıyla öğrencilerimizin tercihleri doğrultusunda DİYETİSYEN, MİMAR, DİŞ HEKİMİ, KARSİYOLOG, ÇOCUK DOKTORU, İNŞAAT MÜHENDİSİ, FİZYOTERAPİST, ZİRAAT MÜHENDİSİ ve PSİKOLOG ile birebir deneyim yaşama imkanı sunduk. Projede emeği geçen Okul Müdürü Sami Kemal OĞUZ, proje koordinatörü Okul Rehber Öğretmeni Hüseyin İZZETHAN ve Görsel Sanatlar Öğretmeni Hızır EKSİLMEZ’ e, öğrencilerimize meslekleri tanımalarına ışık tutan değerli meslek elemanlarına ve Kaçkar Devlet Hastanesi Başhekimine teşekkür ederiz ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim