Işıklı 60.yıl Ortaokulu öğrencileri "Erasmus + Love Every Drop" projesi kapsamında 22 Nisan Dünya Günü’nü yaptığı bir dizi etkinlikle kutladı.Dünya Günü; gezegenimizin karşı karşıya kaldığı çevresel tehditlere dikkat çekmek, çevre konularını  ön plana çıkarmak için yapılan ve her yıl 22 Nisanda dünyanın farklı ülkelerinde kutlanan küresel bir etkinliktir.
 

Bu etkinlik kapsamında Işıklı 60.yıl Ortaokulu öğrencileri, Ardeşen Orman İşletme Şefi Mehmet Çakmakçı, işletme şefliği personelleri ve Tema vakfının da katkılarıyla Işıklı Afyon Tepe Çamlık Mevki’inde 6.sınıf öğrencileri tarafından 30 adet mavi ladin ağaç fidanı dikildi.

Dünya Günü’nü kutlama etkinliklerinden bir diğeri de Işıklı Yeniay plajı temizliğiydi. 5.sınıf öğrencileri tarafından takımlar oluşturularak yarışma şeklinde gerçekleşen bu etkinlikte 30 dk içinde öğrenciler en fazla çöpü toplamaya çalıştılar. Yarışma sonunda topladıkları çöp torbaları el kantarıyla tartılarak kazanan belirlendi. Kazanan takıma günün anlam ve önemi üzerine “Dünya” hediye edilerek, insanların çevreyi koruma konusunda daha duyarlı davranmaları gerektiğini bir kez daha anlamış oldular.

Rafting rehberlerine Fırtına’da uygulamalı eğitim Rafting rehberlerine Fırtına’da uygulamalı eğitim

Editör: TE Bilisim