31 Mart yerel seçimler sonucuna göre, Ardeşen Belediye Başkanı Avni Kahya’ya görevi teslim eden eski belediye başkanı Hakan Gültekin, yaptığı konuşmada önemli ifadeler kullandı.

GÜLTEKİN: “GÖNLÜM ÇOK RAHAT”

Görevi devrederken gönlünün çok rahat olduğunu ifade eden Gültekin “2014 devraldığımız, halkın bize emanet ettiği görevi bugün yine emanet şeklinde Belediye Başkanımız Avni Bey’e teslim edeceğiz. Bizler şuana kadar yaptıklarımız ve yapmadıklarımız ile konuşulacaktır muhakkak. Ama bundan sonra AK Parti iktidarında kendi misyonumuzun devamında biz bu makamı teslim edeceğiz. Gönlümüz inanın ki çok rahat.” Şeklinde konuştu.

“BELEDİYE BAŞKANLIĞI ATEŞTEN GÖMLEKTİR”

Ardeşen'deki Konut Ve Kira Fiyatlarını Düşürecek Proje Ardeşen'deki Konut Ve Kira Fiyatlarını Düşürecek Proje

Belediye başkanlığı çok zor bir görev olduğuna dikkat çeken Hakan Gültekin “Adeta ateştan bir gömlektir. Ama siyasetin içine girince bir şekilde buraya savuruyor. Bu vesileyle Avni Bey’e ve ekibine rabbim yar ve yardımcısı olsun. İnşallah güzel şeyler yapacaktır. Ne bende ne de Avni Bey’de keramet vardır. Keramet Recep Tayyip Erdoğan’dadır.” Dedi.

"BU MAKAM ŞEHRİN EMİNİDİR

Belediye Başkanlığı hizmet için çok önemli makam olduğuna işaret eden Gültekin “Sadece şehrin alt ve üst yapısına dokunmuyorsunuz. Şehrin kadınından, çocuğundan, yaşlısından, engellisine kadar herkese dokunabildiğiniz makamdır. Bu makam şehrin eminidir. Şehrül Emindir. Bu görevi bir yıl da 30 yıl da yapsanız önemli olan bu vasfı almanız ve hakkıyla bu görevi yapmanızdır.” Açıklamasında bulundu.

“1 MİLYON 336 BİN TL PİYASA BORCUMUZ VAR; AMA KASAMIZDA 3,5 MİLYONA YAKIN BÜTÇEMİZ MEVCUT”

Ardeşen Belediyesi’nin ekonomik yapısına ilişkin bilgiler veren Hakan Gültekin “Geldiğimden günden bugüne kadar alt yapı ile ilgili İller Bankası’ndan 8 Milyon 446 Bin TL kredisi otomatikman çekiliyor. 1 Milyon TL’de Halk Bankası’ndan diğer giderlerimizle ilgili kredimiz oldu. Toplamda 9 Milyon 446 Bin TL benim dönemimde kredi çalışması oldu. Bugün itibariyle 1 Milyon 336 Bin TL piyasa borcumuz var. Neredeyse sıfırladık. Ama kasamızda da 1 Milyon 650 Bin TL blokeli, 250 Bin TL serbest kullanımlı, 1 Milyon 115 Bin TL de soğuk hava deposu olmak üzere toplamda 3 Milyon 15 Bin TL kasamızda para var. Şirketimizin de 500 Bin TL’ye kadar bir kaynağı var. Avni Bey’e biraz daha rahat çalışma ortamı yaratma adına kasamızda 3,5 Milyon TL’ye yakın bütçe bırakıyoruz. Bunun yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan gelecek 850 Bin TL var. Şunu da belirmek istiyorum ki, personel, ikramiye, maaş anlamında hiçbir şekilde borcu yoktur. Belediyemizin elektrik, vergi, sigorta ve kamu kuruluşlarına bir kuruş borcu yoktur.” İfadelerini kullandı.

Haber. Sondakikarize.com

Editör: TE Bilisim