Hayatı daha olumlu yaşamanın, pozitif bakmanın, yaşanan tüm olaylar karşısında gülebilmenin değeri hemen hemen hiçbir şeyle ölçülemiyor. Küçük bir gülümsemenin insanlar üzerinde büyük ve olumlu bir etkisi vardır. Güler yüz, ilişki ve iletişimlerinizin anahtarıdır ve tüm kalp kapılarını açar. İnsan, gülümsemeyle kendi iç dünyasını, samimiyetini, niyetini açıkça ifade eder. İnsanın gerçek dünyası, gülümsemesiyle açığa çıkar. Yüzyıllardır bunun farkına varan edebiyatçılar, şairler, düşünürler, yazarlar, sanatçılar da gülmeyi ve gülümsemeyi bir tema olarak eserlerinde sıkça kullanmışlardır.
Thomas Babington Macaulay "Güler yüz altın anahtardır." diyerek, gülümsemenin ilişki ve iletişimdeki önemli bir imaj olduğunu açıkça ifade etmiştir.
Gülümsemek evrensel bir mutluluk belirtisidir. Dünyanın neresine giderseniz gidin, bulunduğunuz yerin dilini konuşamasanız bile, insanlar gülüşünüzün ne anlama geldiğini bilir ve size aynı şekilde karşılık verirler.
İlişki ve iletişimde gülümseme karşılıklı olarak atılan bir imza gibi iletişim ve ilişkilerimizi garanti altına alır. İlişkilerin ve iletişimin başlangıcı ve devamında kilit noktası, gülümsemedir. İçten ve iyi niyetli, sıcak bir gülümseme diğer insanlara da olumlu duygular aşılayan bir davranıştır. Gülümsemek, hem beyinde hem de bedende olumlu enerjiye dönüşür. Bu enerji ise, iletişimde en kısa ve net köprüyü oluşturur. Yüz yüze yaptığımız iletişimde, sosyal yapı içerisindeki tüm ilişkilerimizde sözlerimizden daha fazla etkiye sahiptir; çünkü gülümsemenizle ilişkilerinizi imzalar ve teminat verirsiniz.
Mutlu olduğumuz için gülmeyiz; güldüğümüz için mutluyuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle Ardeşen Ticaret ve Sanayi Odası (Ardeşen TSO) olarak, halkımızın pozitif enerjisinin ortaya çıkmasını sağlama adına "GÜLÜMSEMEYİ UNUTMAYALIM. BİR GÜLÜŞ DÜNYAYI DEĞİŞTİRİR." sloganı ile başlattığımız ve bir çığ gibi büyümeye devam eden kampanyamıza bir gülüşünüz ile destek olmanızı bekliyor, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Ardeşen ticaret ve sanayi odasi başkanı
İsmail KUYUMCU

Ardeşen'e Sahilden Yeni Giriş Yolu Ardeşen'e Sahilden Yeni Giriş Yolu

Editör: TE Bilisim