29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Rize’nin Ardeşen ilçesinde Fener Alayı yürüyüşü düzenlendi.Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 96. Yılı Rize’nin Ardeşen ilçesinde düzenlenen etkinliklerle kutlanıyor.

Sabah Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlanılan törenler, akşam Fener Alayı yürüyüşü ile sona devam etti.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ardeşen Külliyesi önünden başlanılan yürüyüş Ardeşen Sahil Parkı’nda sona erdi.

Ardeşen Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Fener Alayı yürüyüşe Ardeşen Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu, Ardeşen Belediye Başkanı Avni Kahya, daire amirleri, sivil toplum örgüt temsilcileri, oda başkanları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Türk Bayrağı taşıyarak ellerindeki fenerler ile yürüyüşü gerçekleştiren topluluğu gören vatandaşlar cep telefonlarıyla anı görüntülemek için adeta birbirleriyle yarıştı.

Yürüyüşe genci yaşlısı yüzlerce kişi katıldı. Özellikle küçük çocukların babaların omuzlarında ellerinde Türk Bayrağı ile görülmesi ve iki çocuğun Türk Bayrağı’nı ellerinde taşıyarak asker selamı vermeleri dikkatlerden kaçmadı.

Müzik Öğretmeni Ömer İnce kortejin en önünde atı üzerinde elindeki fener ile yer aldı.

Öte yandan yürüyüşün büyük bir kısmını protokolün yanında en önde yapan bir köpek ise şaşırttı. Yürüyüş boyunca Kaymakam Alibeyoğlu ve Belediye Başkanı Kahya yanında yer aldı.

Editör: TE Bilisim