Koronavirüs salgını kapsamında alınan tedbirler doğrultusunda halkın en çok ihtiyaç duyduğu yüz maskesiyle ilgili Ardeşen Belediyesinin öncülüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğünün gönüllülük esaslı verdiği iş gücü desteği sayesinde 17 bin adet salgından korunma maksatlı kullanılan maske üretildi.

Ardeşen halkı bu önemli projeye destek veren herkesi alkışlamakta. Proje kapsamında Ardeşen Halk Eğitimi Merkez Müdürlüğünde gönüllülük esaslı çalışan 10 usta öğreticinin yanı sıra 6 usta öğretici de evlerinde maske üreterek projeye katkı sağlamakta.

Salgının ilk gününden itibaren Ardeşen Belediyesi tarafından başlatılan tedbirler çerçevesinde sokaklar yıkanıp, kamu ve halkın toplu olarak kullandığı yerler ilaçlandı, bankamatikler önüne sosyal mesafe bariyerleri ve el dezenfekteni sağlayan materyaller kuruldu, Belediye tarafından ham madde desteği ve gönüllülük esaslı Halk eğitim merkez müdürlüğü, METEM, erkek ve kadın terzihaneler tarafından üretilen yüz maskeleri şehrin işlek caddelerinde Zabıta birimi tarafından vatandaşlara ve açık olan işyerlerine elden, Köy ve Mahalle Muhtarlarına toplu olarak paketlenmiş şekilde ve yine Belediye giriş katında bulunan Beyaz Masa ve Zabıta Müdürlüklerinden maske talebinde bulunanlara bire bir teslim edilerek dağıtımı sağlandı. Sağlanmaya devam ediyor.

Bu manada Ardeşen Belediyesi tarafından ham madde desteği verilen ve gönüllülük esaslı çalışarak, 17 bin adet maske üretip Belediyeye teslim eden Halk Eğitim Müdürlüğüne teşekkür mesajı yayımladı.

Projeler Tam Not Aldı Kalabalık, Coşku, Heyecan Salona Sığmadı Projeler Tam Not Aldı Kalabalık, Coşku, Heyecan Salona Sığmadı

Mesajın içeriğinde; “Belediyemizin destekleri ve Ardeşen Halk Eğitimi Müdürlüğümüzün özverili çalışmalarıyla bugün itibariyle 17 Bin maske üreterek hemşehrilerimize dağıtmış olduk. Koronavirüs salgınında tedbir amaçlı kullanılan ve gönüllü usta öğrenicilerimiz tarafından dikilen yüz maskelerinin üretiminde gerek Halk Eğitim Merkezi binasında gerekse evlerinde kendi imkânları ile dikim yapan tüm gönüllülerimize sonsuz şükranlarımızı sunarız. Bu zor süreçte bizde varız diyen Ardeşen Halk Eğitimi Müdürümüz R. Hakan BOZKAN başta olmakla birlikte usta öğretici hanım kardeşlerimize gayretlerinden dolayı teşekkür eder çalışmalarında da başarılar dileriz. Biz Hep Birlikte Ardeşen’iz. Evde Kal Ardeşen Çünkü Evde Hayat Var.” İfadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilisim