2020 Yılı Çay kampanyasında üreticilerimize yapılan pervazsız yaş çay alımlarını kınamak için Ardeşen Ziraat odası ve STK başkanları bir araya geldi.

Çay sezonunun başlamasıyla çay üreticilerinin derdi bitmiyor.Koronavirüs nedeniyle çay bahçelerine girmeye çekinen çiftçi,Özel sektörün yaş çay taban fiyatının almasıyla beraber çifçinin beli kırılmıştır.Bu anlamda Ardeşen Ziraat odası öncülüğünde topalanan STK temsilcileri "Çay üreticisinin yanındayız" diyerek ortak bir açıkalama yaptı.

Açıklamada;Çayın olmadığı bir Rize’nin geçmiş dönemlerdeki gibi ata topraklarını terk etme şansı yoktur.Bizler üreten Türkiye halkça bölüşen bir ülke çifçisini yeniden efendi yapmak istiyoruz diyen sivil toplum örgüt başkanları ikiyüzbin ailenin tek geçim kaynağı olan çayın geleceğini özel sektörün inisiyatifine bırakamayız.

RİZE MİLLETVEKİLLERİ SIRRA KADEM BASTI

Çay tarımı yaparak,çay işçiliği yaparak ve fabrikalarda çalışarak geçimlerini sağlayan insanların geleceklerini ve umutlarını ellerinden alınmasını müsaade edemeyiz. Acilen çay yasası çıkarılmalı taban fiyat uygulaması yapılmalıdır diyen sivil toplum başkanları ayrıca bu vesileyle Rize Milletvekillerinin daha önce hayatın her alanında birçok yerde karşımıza çıkmalarına rağmen bugünlerde sırra kadem basmaları manidardır.

Vekillerimizi,bu zor günlerde yanımızda göremememizin ve bu mağduriyetimizden faydalananlardan ses çıkarmamaları bizleri birlik yaptıkları düşüncesine itmektedir.

ÖZEL SEKTÖR CİRİT ATARKEN BAKANLAR NEREDE ?

Dünya pandemi ilan ettiği Covid -19 belasıyla uğraşırken,herkesin üretene sahip çıkarken çiftçinin elinden tutarken kendi hak ve menfaatini öne çıkaran menfaatperestlerin cirit atmalarını seyreden Ticaret Bakanı,Tarım ve Orman Bakanı neredeler ? Hiç mi Rize aklınıza gelmiyor serzenişlerine oda başkanında Cumhurbaşkanına detaylı mektup yazıldığı dönen dolapların en açık bir şekilde yazıldığını belirtmişlerdir.Bu meyanda üreticilerimizin de   Çaykur’dan başka yere çay satmamaları 600 kg kotayı doldurmaları için uğraş vermelerini istemişlerdir.

Ardeşen Ziraat odası başkanı Turhan Kabaoğlu, 2020 Yılı Çay kampanyasında üreticilerimize yapılan pervazsız yaş çay alımlarını kınamak ve yetkililere seslenilmesi “üreticilerimizin yanındayız” babında odamızı ziyaret eden CHP Ardeşen ilçe başkanı Faruk Buçan,İYİ parti Ardeşen ilçe başkanı Mehmet Zeki Demiroğlu,Yeniden Refah partisi ilçe başkan yardımcısı Muhammet Ermiş,Köy Muhtarlar derneği başkanı Mahsut Çırakoğlu,Mahalle muhtarlar derneği başkanı Murtaza Özynık,Ticaret ve Sanayi odası meclis üyesi Muhammet Hacısüleymanoğlu,Esnaf ve Sanatkarlar odası başkanı Tahsin Bekir Yazıcı,53/11 Kooperatif başkanı Sait Balcı,Yeni mahalle muhtarı Erdal Önçırak ve telefon ile katılan STK Başkanlarına Ardeşen Ziraat Odası olarak kendilerine Teşekkürlerimizi Arz ederiz.diye açıklamada bulundu.

Editör: TE Bilisim