İçinde bulunduğumuz olağan üstü salgın durumunda Doktorlarımız, Hemşirelerimiz, Kolluk Kuvvetlerimiz, Belediye Ekiplerimiz, Zabıta Birimimiz, Diyanet Görevlilerimiz, Eğitimcilerimiz, Halk Eğitim Müdürlüğündeki Gönüllü Çalışanlarımızve Muhtarlarımız kısacası göreve çağrılan her kesimden kişiler üzerine düşenin en iyisini yapılmak için canla başla çalışmaktalar.

Bu bağlamda İl ve İlçelerde Koronavirüs salgını süreciyle ilgili Vefa Destek Grupları kurulmuş ve iç işleri Bakanlığımızın genelgesine göre çalışmalarını aralıksız bir şekilde (her bir kurum çalışanı) dönüşümlü olarak yerine getirmektedirler.

İlçemizde de hizmet veren Vefa Hizmet Grubu çalışanlarımız var. 

İlçe Kaymakamlığımız bünyesinde oluşan bu grupta Belediyemizden, Zabıta Müdürlüğümüzden, Diyanet İşlerinden, Milli Eğitim Müdürlüğümüzden, Jandarma ve Emniyet Müdürlüğümüzden görevlendirilen kişiler salgınla ilgili alınan tedbirler kapsamında görev yapmaktalar.

Salgın kapsamında alınan tedbirler doğrultusunda Kaymakamlığa gelen genelge doğrultusunda Ardeşen İlçe otogarında dönüşümlü olarak İlçe Emniyet Müdürlüğümüzden bir polis memuru ve yine dönüşümlü olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden iki öğretmen görevlendirilmiş olup polis memuru gelen ve giden yolsuların kimliklerini kontrol ederken, eğitim camiamızdan bir öğretmenimiz de bu kişilerin kimlik bilgilerini bilgisayara yazı ile kaydedecekti. Ancak dönüşümlü olarak çalışması istenen öğretmenimiz bu görevi kabul etmemiştir. Oysa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde 100 öğretmen şuanda aktif bir şekilde bu salgın tedbirleri kapsamında görev yapmakta. Dönüşümlü olduğu için her bir öğretmenimize belki de bir gün görev düşecekti. 

Tüm dünyada ve ülkemizde yaşanan olağan üstü bu salgınla ilgili yeri geldiğinde günlerce evlerine gidemeyen sağlık çalışanlarımız, kolluk kuvvetlerimiz ve kurum çalışanlarımız, ülke olarak topyekûn verdiğimiz bu mücadeleye katılırken, eğitim camiasından bir kişinin görevi kabul etmemesiyle oluşan bu olumsuzluk görevlerini en iyi şekilde yapan diğer öğretmenlerimize ve güzide kurumlarımızdan olan eğitim camiamıza mal edilmemelidir.  

Bu kötü günler geçecek. Yine okullarımız açılacak ve öğrencilerimizle sınıflarda olacağız. İşte o an bir öğrencinin “Öğretmenim siz şu haberlere konu olan Vefa Grubunda verilen görevi kabul etmeyen kişimisiniz?” diyerek sorduğu soruya iyi bir yanıtımız olması için ülkemizin içinde olduğu bu zor günlerde birlik olmalıyız.

Öte yandan bir sendikadan yapılan açıklamada;olayın detaylarının üstün körü geçilmesi ve ortada bir yanlış var iken doğru diye lanse ederek sırf kendisendikasının üyesi olduğu için yanlışı, doğru diye kamuoyuna lanse etmekte ne derece etik olduğunu, siz saygıdeğer halkımıza bırakıyorum.

Burada ülkemizin tek vücut olup salgına karşı verdiği mücadeleye gölge düşürülmektedir.

Burada devletimizin ilçedeki en yetkili makam olan Kaymakamlık zan altında bırakılmaktadır. 

İç İşleri Bakanlığımızın genelgesi doğrultusunda,Valiliğimizin talimatlarıyla kurulan İlçe Vefa Hizmet Grubu çalışmaları demorize edilmek kaydı ilesekteye uğratılmakta ve topluma kötü lanse edilmek istenmektedir.

Kurumlar arasında olan resmi yazışmaları kamuoyunda lanse ederek, Kaymakamın görevi keyfileştirdi imajı yaratarak, verilmiş görevleri farklı cümleler kurup yanlış yorumlara ve salgına karşı tüm kurumların ortak mücadelesine gölge düşürülmemelidir.

Bundan mütevellit; Ülkemizin içinde olduğu bu zor günlerde her kes sağduyulu davranmaya davet ediyorum. 

Avni KAHYA Ardeşen Belediye Başkanı

Editör: TE Bilisim