Etkinliğe Ardeşen Kaymakamı Emrah Yılmaz, Ardeşen Belediye Başkanı Avni Kahya, AK Parti Ardeşen İlçe Başkanı Mustafa Terzi, Ardeşen Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Kuyumcu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Şaban Ergene, Kalp Damar Cerrahi Ana Bilim Dalı Klinik Sorumlusu Dr. Sedat Ozan Karakişi, Sigara ve Uyuşturucuyla Mücadele Dernek Başkanı Dr. Ali Öner, Kaçkar Devlet Hastanesi Baş Hekimi İsmail Hakkı Yenilmez, Rize İl Genel Meclisi yemiz Cumali Hakyemez, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Reşat Yazar, Yazı İşleri Müdürü Mevlüt Altıi Çözüm Koleji Müdürü Bahri Kahyaa, Daire Müdürleri, Oda Başkanları, STK temsilcileri, ARDOF Kulübü Başkanı ve Üyeleri, Okul Müdürleri, öğrenciler ve çok vatandaşlar katıldı.
Sağlıklı yaşam yürüyüşü ile kalp krizine karşı önlem almak için farkındalık yaratma adına düzenlenen etkinlikte yapılan konuşmalarda kalp sağlığının önemine vurgu yapıldı.
Etkinlikte Açılış konuşmasını proje koordinatörü Sosyolog Elif Dedecan yaparken sırasıyla Sigara ve Uyuşturucuyla Mücadele Dernek Başkanı Dr. Ali Öner, Ardeşen Belediye Başkanı Avni Kahya ve Ardeşen Kaymakamı Emrah Yılmaz birer konuşma yaptı.
Başkan Kahya konuşmasında; "İş yoğunluğu ve şehir telaşesini bahane ederek ayakta yemek yeme alışkanlığının hızla yayılması ve spor yapmamanın faturası maalesef en hayati organımıza yani Kalbe kesilmekte. Uzmanlar kalp krizini, düzensiz beslenme ve spor yapmamaya bağlasa da, asıl tehlike yapay gıda ve  GDO'lu kimyasal ürünlere dayanmakta diye düşünmekteyim. Son yıllarda sadece ülkemizde değil dünya çapında, özellikle genç yaşta insanların hayatını kaybetmesinin başında gelen Kalp Krizine dikkat çekme adına Belediyemizin ev sahipliğinde "Yaşama Tutunmak İçin Kalbine İyi Bak" sloganı ile bir etkinlik düzenledik.  Bu etkinliğimizde bizleri yalnız bırakmayan tüm katılımcılarımıza en kalbi duygularımla teşekkür ederim." Diye konuştu.

 

Hafta boyunca ilçe genelinde okullar arasında yapılan “Yaşama Tutunmak İçin Kalbine İyi Bak” konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Ödüllerin ardından program resim sergisini gezilmesi ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim