Tuzla'da tartıştığı eşinin çalıştığı börekçiye giderek silahla yaralayan sanık Ömer Demir'in, "eşini kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 20 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı. İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık Ömer Demir ve avukatı katıldı.

"Bana 'Ömer kaç, polis seni yakalamasın' dedi"

Duruşmada söz alan sanık, olay günü eşini 28 kez aradığını ancak eşinin telefonları açmadığını söyleyerek, "Telefonlarımı açmayınca çalıştığı börekçiye gittim. İş yerine gittiğimde telefonlarıma neden yanıt alamadığımı eşime sordum. Telefonun şarjının bittiğini söyledi. Aslında telefonu meşgule veriyordu. Niye yalan söylediğini sorup bir tokat attım. Orada çalışan bir bayanın eşi ve kendi eşim bana saldırınca silahı çekip sağa sola ateş ettim. Bu arada eşim vurulmuş. Bana 'Ömer kaç, polis seni yakalamasın' dedi. Polis gelene kadar bekledim, teslim oldum. Daha önce eşime ve çocuklarıma şiddet uygulamadım. Suçlamalar nedeniyle bunalıma girip olayı gerçekleştirdim. Pişmanım, tahliyemi talep ederim" dedi.

Duruşma sırasında, mahkeme başkanı, sanık Demir'in çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle hakkında ayrı bir dava olduğunu belirtti. Bunun üzerine söz alan sanık, "İftira, öyle bir şey yapmadım. Adli Tıp Raporundan da bellidir" dedi. Mahkeme başkanı ise, "Yargılaman devam ediyor. Yapıp yapmadığın yargılama sonucunda ortaya çıkacak" şeklinde yanıt verdi.

Bebeğini Öldürüp Fıdık Tarlasına Gömen Anneye Muebbet Bebeğini Öldürüp Fıdık Tarlasına Gömen Anneye Muebbet

"Telefonlarıma neden bakmıyorsun' diyerek tokat attı"

Duruşmada tanık olarak dinlenen İmam Sarıgül, "Olay günü eşimin çalıştığı börekçiye ziyaret amaçlı gittim. Ömer Demir kapıdan girip 'telefonlarıma neden bakmıyorsun' diyerek Ayşegül Demir'e birden bire tokat attı. Müdahale edip uzaklaştırmaya çalıştım. Elinde silahını gördüm ve Ayşegül Demir'in üzerine 4-5 el ateş etti. Biz dışarı kaçtık, camdan içeriyi gördüm. Yerde yatan Ayşegül'e 'sen bana sebep oldun' diye bağırıyordu” ifadelerini kullandı.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verirken,cinsel istismar davasının görüldüğü mahkemeden iddianame örneklerinin istenmesine hükmetti. Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.
İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanık Ömer Demir ile mağdur Ayşegül Demir'in resmi nikahlı oldukları, şüphelinin olay günün müştekinin çalıştığı börekçiye gelerek müştekiye yumruk attığı ardından tabanca ile müşteki yaraladığı anlatılmıştı.

İddianamede, sanığın ifadesinde, 11 yaşındaki kızına tecavüz ettiği iddiası ile çok ağır bir suçlamayla karşı karşıya kaldığını, ancak eşinin inanmadığını, olay günü eşini aradığını konuşmak istediğini ancak eşinin telefonlarını açmadığını, bunun üzerine eşinin çalıştığı iş yerine gittiğini, eşine tokat attığını , tabanca ile birkaç el ateş ettiğini söylediği belirtildi.

İddianamede,Sanık Demir'in "eşi kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

Kaynak: IHA

Editör: TE Bilisim