Olay, şubat ayında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Osmangazi ilçesindeki durağa gelerek taksiye binen şüpheli, taksici Mustafa Arı'ya bir süre gideceği yeri tarif etti. Yıldırım ilçesinde karanlık bir araziye geldiğinde aracı durduran kimliği belirsiz şüpheli, aniden bir eliyle taksicinin boğazına sarıldı, diğer eliyle de belindeki silahı çekerek Arı'nın kafasına dayadı. Taksicinin karşı koymasıyla bir süre araçta boğuşma yaşandı. Boğuşma sırasında elindeki kuru sıkı silahın dipçiğiyle Arı'nın ellerine vurdu. Karşı koyma devam edince kuru sıkı tabancayla 5 el ateş etti. Taksiciyi çeşitli yerlerinden yaralayan gaspçı, daha sonra araçtan inerek hızla uzaklaştı.
Yaşadığı olayın şokunu atlatan Arı, kendi imkanlarıyla hastaneye gidip tedavi olduktan sonra polise başvurdu. Şikayeti değerlendiren ekipler, taksiciyle beraber olayın yaşandığı boş araziye giderek çevrede incelemede bulundu. Yapılan incelemede araç içerisinde 3 adet, boş arazide ise 1 adet boş kovan bulundu.
Ekipler, olayı İsmail A. isimli şahsın gerçekleştirdiğini tespit etti. Gözaltına alınan İsmail A. çıkarıldığı ilk mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: IHA

Editör: TE Bilisim