Dün gece, merkez Alıncık köyünde terör örgütü PKK'ya yönelik gerçekleştirilen ‘Şehit Üstçavuş Selçuk Karabakla-2’ operasyonunda şehit olan Güvenlik Korucusu Nesip Özen (30) için tören yapıldı.
Genç İlçe Kaymakamlığı bahçesindeki törende şehit Özen’in Türk bayrağına sarılı naaşı katafalka konularak, saygı duruşunda bulunuldu.

Şehidin öz geçmişi ve Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından Bingöl Valisi Ali Mantı konuşma yaptı. Özen’i şehit eden terör örgütü mensubunun öldürüldüğünü ifade eden Vali Mantı, “Ülkemizi içeriden ve dışarından bölmek isteyen hain güçler ve maşaları maalesef hainliklerini ve şeytanlıklarını yapmaya devam ediyorlar. Ancak milletimiz, nice badireler atlattı, nice zor günler geçirdi, hürriyetini ve istikbalini hiç kimseye ipotek etmedi. Milletimiz her zaman her yerde bir ve beraber olarak en zor günleri geçirmesini bilmiştir ve bu uğurda nice şehitler vermiştir” dedi.

Şehitliğin Allah katında yüce bir mertebe olduğunu vurgulayan Mantı, "Biz inanıyoruz ki Nesip kardeşimiz ve tüm şehitler diridirler, aramızdadırlar. Şehidimiz, sıddıklarla, peygamberlerle beraber olacaktır. Biz inanıyor ve iman ediyoruz bizim için ölüm yok oluş değil, bir başlangıçtır. İnanmayanlar için alçaklar için teröristler için bölücüler için ölüm yok oluştur, telef oluştur. Zaten onlarda telef oluyor. Maalesef görüyoruz ki binlerce hain bu yüce milleti, ana topraklarımızı bölmek ve bizleri birbirimize düşürmek için her ne ellerinden geliyorsa fazlasıyla yapmaya çalışıyorlar. İnşallah bu millet, bunların hain tuzaklarını yok edecek ve sonuna kadar mücadelesine devam edecektir" diye konuştu.

Daha sonra Şehit Özen’in naaşı meydandan alınarak, Merkez Yeni Camii’ne götürüldü. Kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı Genç ilçesine bağlı Dereköy’deki aile kabristanında son yolculuğuna uğurlandı.

Bebeğini Öldürüp Fıdık Tarlasına Gömen Anneye Muebbet Bebeğini Öldürüp Fıdık Tarlasına Gömen Anneye Muebbet

Törene, Vali Ali Mantı'nın yanı sıra AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, 49. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ersin Altay, Emniyet Müdürü Metin Akay, STK temsilcileri,vatandaşlar, şehit babası Hasip Özen ve yakınları katıldı.

Sinan Atan - Yılmaz Atar
 

Kaynak: IHA

Editör: TE Bilisim