9 Haziran 2017'de Kozluk'ta karne dağıttıktan sonra evine giderken Belediye Başkanı Veysi Işık'ın aracına teröristlerce açılan ateşle ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede 22 yaşında şehit olan Yalçın için memleketi Çorum'un Osmancık ilçesindeki kabri başında anma töreni düzenlendi.

Osmancık İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından dua edildi. Osmancık Belediye Ahmet Başkan Gelgör ile İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Çoban ve beraberindekiler tarafından şehidin kabrine karanfil bıraktı.

Kızlarının şehadetinin 3. yıldönümünde mezarı başında toplandıklarını hatırlatan şehit öğretmenin babası Sadık Yalçın, “Burada toplanma imkanını bize veren Allah'a sonsuz şükürler olsun. mevlete, Millete Allah zeval vermesin. Hayır iş yapmak için gönlünde sevgi besleyen ve bu ülkeyi seven insanlara fırsat vermeyi nasip eylesin. Şehit öğretmenimizin ilk olmayacağını sonda olmayacağını biz de biliyoruz bunun idrakindeyiz. Kızımın nezdinde bütün şehit öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum. Anma gününde buraya kadar geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: IHA

Editör: TE Bilisim