Alınan bilgiye göre kaza, Kennedy Caddesi'nin Kocamustafa Paşa mevkisinde geçtiğimiz Cumartesi günü saat 21.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, Sahil Yolu'nun Bakırköy istikametinde seyreden 34 AP 8299 plakalı minibüs, yol kenarında park halinde bulunan 34 YL 7031 plakalı otomobile arkadan çarptı. Şiddetli çarpışma sonucu, içerisinde 1'i kadın 2 turistin bulunduğu otomobil takla attı. Meydana gelen kazada minibüste ve otomobildeki birer kişi kişi yaralandı. Minibüsle eğlenmeye gittikleri öğrenilen 6 kişilik arkadaş grubundan kazayı hafif sıyrıklarla atlatan Murat T. isimli genç olay yerinde tedavi edilirken, otomobildeki yaralı turist ise ambulansla hastaneye götürüldü. Kadın turistin, hayati tehlikesinin bulunmadığı bilgisine ulaşıldı.

Suriyeli çocuk, Arap turistin ifadelerini tercüme etti
Minibüs sürücüsü, başka bir aracın kendisini sıkıştırdığını ve yol kenarındaki otomobile fark etmediği için çarptığını iddia etti. Otomobil sürücüsü Arap turist ise trafik polislerinin sorularına cevap veremeyince, Suriyeli mülteci bir çocuk tarafından ifadeleri tercüme edildi. Arap turist Ahmed, aracın kiralık olduğunu ve ablasının kazada yaralandığını söyledi. Suriyeli çocuk kaza bilgilerini toplayan polise tercümanlık yaptı.
Öte yandan, kaza nedeniyle Kennedy Caddesi'nde bir süre trafik yoğunluğu yaşandı
Belediye ekiplerinin çalışmaları sonucu, kazanın meydana geldiği yer temizlenirken, kazaya karışan araçlar da çekici yardımıyla yoldan kaldırıldı. Çalışmaların ardından trafik akışı normal seyrine döndü.
Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Hüseyin Coşkun

 

Kaynak: IHA

Editör: TE Bilisim