Olay, merkez Meram ilçesi Öğretmenevleri Mahallesi Gaz Deposu Sokak'ta bulunan 5 katlı Uysallar Apartmanı'nda medyana geldi. Edinilen bilgiye göre, apartman sakinleri binadan ses gelmesi ve büyük çatlaklar oluşmasının ardından polisi arayarak durumu bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis, zabıta ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri sevk edildi. Binada inceleme yapan yetkililer binanın boşaltılması kararını verdi. Bunun üzerine apartman sakinleri evlerinde bulunan eşyalarını çıkarttı.

Karadeniz Sahil Yolu’nda Feci Kaza 1 Ölü Karadeniz Sahil Yolu’nda Feci Kaza 1 Ölü

Duvarlar taşıcıyı özelliğini kaybetmiş

Yetkililerce boşaltılan binanda bulunan 10 daireden 2’sinde büyük çatlakların oluştuğu ve duvarların taşıyıcı özelliğini kaybettiği öğrenildi. Öte yandan, bina sakinleri binada bulunan evlerinin camlarının kırıldığını ve kapıların yuvalarının oynadığını söyledi.

AFAD ekipleri nöbet tutuyor

AFAD ekipleri ev sahiplerinin evlerinde bulunan eşyalarını aldıkları esnada olası bir çökme durumuna karşı olay yerinde nöbet tutuyor. Apartman sakinlerinin eşyalarını aldıktan sonra gerekli incelemelerin ardından binanın yıkılacağı öğrenildi.

Apartman sakinlerinden 2009 yılında da apartmanda benzer bir durum yaşandığını, bilirkişi getirdiklerini ve bir sıkıntı bulunmadığını öğrendiklerini söyleyen 65 yaşındaki Ayşe Özcan, 2 ay öncesinde binadan sesler gelerek kapıların çökmesi ve camların kırılmasının ardından durumu yetkililere bildirdiklerini söyledi. Ayşe Özcan, “Sesler geldi binadan çatlaklar geldi. Yetkilileri çağırdık çökme tehlikesi var dediler, boşaltıyoruz. Yıkım kararı çıktı bayram sonu yıkılacak. Biz de işte buranın kirasıyla çıkamıyoruz diye ev tutmuştuk mağdur olduk. Ne yapacağız bilmiyorum. Tüm komşularımız mağdur oldu” şeklinde konuştu.

Mustafa Yaşar Beşer
 

Kaynak: IHA

Editör: TE Bilisim