TEM Otoyolu ve Beyoğlu Piyalepaşa Bulvarı'da otomobille trafiğe çıkan üç sürücü, yoğun trafikteki araçların arasında “makasatarak trafiği tehlikeye düşürmüştü. Hem sürücülerin canını hem de kendi canlarını düşünmeyen magandalar, o anları kaydettirip bir de sosyal medyadan yayınlamıştı. Magandalardan biri makas attıktan sonra sevinç çığlığı atmıştı.

3 bin 6 lira para cezası kesildi, ehliyetlerine el konuldu

Görüntülerin medyaya yansımasının ardından Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı Sivil Trafik Ekipler Amirliği görevlileri çalışma başlattı. Görüntüleri incelemeye alan ekipler, çalışmalar sonucunda sürücülerin plakalarını buldu. Kimliklerini de belirleyen polis, magandaların Emre Ş., Berke E. ve Murat Y. olduklarını belirledi.
Şubeye götürülen magandalara ayrı ayrı, “Aksine bir işaret bulunmadıkça sürücülerin trafiği aksatacak veya tehlikeye sokacak şekilde ardı ardına birden fazla şerit değiştirmeleri” maddesinden bin 2 lira idari para cezası kesildi. Ayrıca sürücülerin ehliyetine 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 45.Maddesi ve ilgili yönetmeliğin 90.maddesi uyarınca sağlık şartları nedeniyle el konuldu.

Kaynak: IHA

Editör: TE Bilisim