Sahte "kiralık bungalov" ilanlarıyla dolandırıcılık yapan şüphelilerden 13'ü tutuklandı Sahte "kiralık bungalov" ilanlarıyla dolandırıcılık yapan şüphelilerden 13'ü tutuklandı

Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında hakkında “FETÖ üyesi olmak” suçundan yakalama kararı bulunan Ş.K. adlı hücre üyesini yakın takibe aldı.

Örgütün 15 Temmuz darbe girişimimden sonra değişen hiyararşik yapısını tespit etmek için çalışma yapan emniyet güçleri, önceki yıllarda FETÖ/PDY'nin sözde “Güngören, Bahçelievler, Başakşehir bölgesinde muhasip” olarak atadığı Ş.K. adlı hücre sorumlusunu tespit etti. İstihbarat Şube Müdürlüğü'nün de destek verdiği operasyon öncesinde örgüt içinde “Fatih” kod adıyla bilinen Ş.K. teknik ve fiziki takibe alındı. Uzun süre devam eden teknik ve fiziki takipte hücre sorumlusunun sözde “Anadolu Yakası Muhasebecisi” görevinde olduğu tespit ortaya çıkarıldı. Emniyet güçlerince adım adım takip edilen hücre evi ve muhasebe ofisi olarak kullandığı adresler tek tek belirlendi.

Kaynak: IHA

Editör: TE Bilisim