Kent merkezine 65 kilometre uzaklıkta bulunan Üzümlü ilçesine bağlı Bağlar köyü çevresinde dün başlayan orman yangını bugün sabah saatlerinde kontrol altına alındı. Bölgeye sevk edilen itfaiye ekiplerince söndürülen yangında soğutma çalışmaları devam ediyor.

Yangının tekrar başlama olasılığına karşı Erzincan Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ve bir arazöz bölgede hazır bekletiliyor. Erzincan İl Özel İdaresine ait iki adet iş makinesi de yangın bölgesinde emniyet şeridi açıp çıkabilecek yeni yangınlara daha erken müdahale edebilmek için yol çalışması yapıyor.

Ardeşen'de otomobilin çarptığı yaya yaralandı Ardeşen'de otomobilin çarptığı yaya yaralandı

Bağlar Köyü Muhtarı Haşim Sarıo, yangının öğlen saatlerinde söndürüldüğünü belirterek "Dün başlayan yangın sabaha karşı kontrol altına alınabildi. Jandarmanın, köylünün, Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekiplerinin üstün çabasıyla, canı pahasına yangını söndürme mücadelesi ile kontrol altına alındı. Bugün de iş makineleri çalışıyor yol açılacak. Dün gece 11.00'e kadar çalışılıp bir güzergah belirlendi yangın diğer yerlere sıçramasın diye. Kontrol altına öyle alındı. Yangının etrafında güvenlik şeridi oluşması anlamında bir çalışma yapılıyor. İş makineleri yol yapıyor daha ileride çıkabilecek yangınları kontrollü müdahale edilebilmesi için. Şu an ciddi anlamda meşe ve ardıç ağacı yandı. Tahmini olarak 20 hektarlık alan yandı. Ciddi bir zarar var orman açısından." dedi.

Sarıo, rüzgarın etkisiyle çıkabilecek alevlenmelere karşı da bir arazöz ve ekibin bölgede bekletildiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim