Her Kurban Bayramı'nda hastane acil önlerinde yaşanan bildik manzaralar bu Kurban Bayramı'nda da yaşandı. Bayram namazının ardından kurbanlık hayvanlarını kesmeye başlayan vatandaşlardan bazıları kendilerini de çeşitli yerlerinden yaraladı. Bazı vatandaşlar ambulansla hastanelere getirilirken, çoğu acemi kasap da kendi imkanlarıyla hastanelerin acil servislerine geldi. Kurbanlık danayı keserken bıçağı bacağına saplayan bir vatandaş ambulansla Manisa Devlet Hastanesine getirilirken, kurbanlık hayvanın tepmesiyle başından yaralanan bir vatandaş da aile bireyleri tarafından hastaneye getirildi. Çok sayıda vatandaş da et doğrarken ellerini veya parmaklarını kestikleri için hastanenin yolunu tuttu.

Akhisar’da bir vatandaş da kurbanlık hayvanın tepmesi sonucu geçirdiği kafa travması nedeniyle Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi.

Manisa’da Manisa Devlet Hastanesi, Merkezefendi Devlet Hastanesi ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine öğle saatlerine kadar 50’ye yakın acemi kasabın başvurduğu öğrenildi.

Sadık Cangel - Aykut Yeniçağ

Kaynak: IHA

Editör: TE Bilisim