Sarp Sınır Kapısı’nda Oy Kullanma İşlemi Başladı Sarp Sınır Kapısı’nda Oy Kullanma İşlemi Başladı
Yurdun dört bir yanından gelen boğulma haberleri bayram coşkusunu acıya dönüştürdü. Bayramın ilk iki günü Malatya Yazıhan'da balık tutmak için Tohma çayına giren Hüseyin Atalmış (28) ve Mahmut Bozuk (24) kayboldu. İki gencin cansız bedeni dalgıçlar tarafından bulundu. Kütahya'da Murat Dağdelen (34) ile oğlu Ahmet (14) girdikleri Porsuk çayında akıntıya kapılarak boğuldu. Muş Bulanık'ta gölete giren Murat Yapıcı (7), Akçakoca'da da Ahmet Çelik (15)  denizde boğuldu. 
 
Deniz, göl, kanal fark etmedi...
 
Zonguldak Alaplı'da Dursun Tutuş (16), Çaycuma'da ise Raşit Özat (35) boğularak can verdi. Ankara Güdül'de de Kirmir Çayı'na giren 15 yaşındaki Ömer Faruk Yüce boğuldu. Hatay'da Samet Köseoğlu, Sakarya'da Zafer Kullukçuoğlu, Marmaris'te Yüksel Avcı, Balıkesir Avşa'da Arslan Öztürk, İzmir Foça'da Hakan Kaydan, İstanbul Üsküdar'da ise Afgan uyruklu Seyit Ahmet denizde boğuldu. Dün de acı haberler gelmeye devam etti. Şanlıurfa, İnegöl, Mudanya ve Balıkesir'de 7 kişi daha hayatını kaybetti. 
 
Suriyeli iki kardeşin acı sonu... 
 
İstanbul'da Sazlıdere Barajı'nda fotoğraf çekerken suya düşen Suriyeli Mustafa İsmail (14) ve kendisini kurtarmak isteyen ağabeyi Cemo İsmail (17) yüzme bilmedikleri için boğuldu. Mardin Midyat'ta bayram iznine gelen Hamza Işık (22) adlı asker, Dicle Nehri'nde boğuldu. Muğla'da Muzaffer Aydoğdu (64), kızının gözleri önünde denizde can verdi. Tekirdağ'da ise Nedim Tunç (22), Rıza Çavuşoğlu (17) ve Ersin Çoban (22 boğuldu, 16 yaşındaki Umutcan Şener ise dalgalar arasında kayboldu. Çanakkale'de de  Hasibe Sezer adlı kadın polis de denizde boğuldu. 
 
'Bu tekne batar' yazdı, battı: 2 ölü
 
İstanbul Büyükçekmece açıklarında altı kişinin bindiği kayığın alabora olması sonucu iki kişi öldü, üç kişi kurtarıldı. Kayıp bir kişiyi arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Güzelce sahilinden gezmek için 4 metrelik kayıkla denize açılan ikisi amca çocuğu altı arkadaş, kayığın alabora olması sonucu denize düştü. Çevredeki balıkçıların yardımıyla üç kişi kurtarılırken, üç kişi ise kayboldu. İhbar üzerine olay yerine Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Helikopter desteğinin de sağlandığı aramalarda dalgıçlar da kayıpları bulmak için çalışma başlattı. Yaklaşık 1 saat süren çalışmaların ardından iki kuzenin cesedine ulaşıldı. Hayatını kaybeden amca çocuğu Fatih ve Kayhan Çileli'nin yüzme bilmedikleri ortaya çıktı. Dalgıçlar, Fatih ve Kayhan'ın cesedini el ele tutuşmuş vaziyette bulduklarını açıkladı. Bu arada denize açılmadan önce bazı balıkçıların, kayığın küçük olması nedeniyle gençleri uyardığı öğrenildi. 
 
Oğlunu kurtardı kendisi boğuldu
 
Zonguldak'ta Filyos Irmağı'na giren 35 yaşındaki Raşit Özat, boğulmak üzere olan 11 yaşındaki oğlu Berat'ı kurtardıktan sonra akıntıya kapıldı. Baba Özat'ın cesedi, olaydan 4 saat sonra bulundu. 
 
 
Baba-oğul birlikte can verdi
 
34 yaşındaki Murat Dağdelen, oğlu Ahmet (14) ile birlikte balık tutmak için Kütahya'daki Porsuk Çayı'na gitti. Ahmet Dağdelen, ayağı kayınca suya düştü. Babası da oğlunu kurtarmak için ardından atladı. Ancak akıntıya kapılan baba ve oğlu suda kayboldu. 
 
Yangın havuzu sonları oldu
 
Bursa'dan, bayram dolayısıyla Balıkesir'in Dursunbey ilçesine akraba ziyaretine giden Mehmet Yılmaz ve Adil Karabulut, serinlemek için Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait yangın söndürme havuzuna girdi. Gençlerin bir süre sonra ortadan kaybolması üzerine çevrede piknik yapan vatandaşlar, polise haber verdi. Suyu boşaltan itfaiye ekibi, iki gencin cesediyle karşılaştı
 
Kazalarda 74 kişi öldü
 
5 gün boyunca, yurdun dört bir yanında meydana gelen 100'e yakın trafik kazasında, toplam 74 kişi öldü, 377 kişi de yaralandı.
 
Alınan tüm önlemlere ve yapılan tüm uyarılara karşın, trafik kazalarında bu Ramazan Bayramı tatilinde de bilanço ağır oldu, yollar kan gölüne döndü. Tatilciler çarşamba günü öğleden sonra yolları doldurmaya başlarken, yurt genelinden, peş peşe kaza haberleri geldi. Bayram tatili boyunca, Ankara ve İstanbul hariç 5 gündeki kazalarda saat 16.00 itibarıyla ölü ve yaralı sayıları şöyle:
 
- 15 Temmuz Çarşamba günkü  17 kazada, 16 kişi öldü, 145 kişi de yaralandı.
 
- Arife Günü olan 16 Temmuz Perşembe günü ise 21 kazada, 23 kişi öldü, 76 kişi yaralandı.
 
- Ramazan Bayramı'nın 1'inci günü olan 17 Temmuz Cuma günü meydana gelen 18 kazada, 16 kişi öldü, 55 kişi de yaralandı.
 
- Ramazan Bayramı'nın 2'nci günü olan 18 Temmuz Cumartesi günü ise meydana gelen 14 kazada 12 kişi öldü, 63 kişi de yaralandı.
 
- Bayramın 3'üncü günü olan 19 Temmuz Pazar günü, dönüş yolunda meydana gelen 11 kazada da 7 kişi öldü, 38 kişi de yaralandı.
Kaynak : Vatan

Editör: TE Bilisim