ABD Başkanı Donald Trump, Harvey kasırgasının vurduğu Teksas eyaletini ikinci kez ziyaret edecek. Harvey kasırgası 1 hafta önce Teksas eyaletinde karaya çıkarak yıkıcı sellere neden olmuştu. 47 kişinin ölümüne neden olan kasırga yüzünden 43 bin kişi barınaklara sığınmak zorunda kaldı. Teksas'ta bazı bölge sakinlerinin evlerine tekrar dönmelerine izin verilirken, diğer bölgelerde sel sularının yükselmeye devam ettiği bildirildi. Başkan Trump, ABD Kongresi'nden Teksas'ta fırtınanın neden olduğu zararın iyileştirilmesi için 7.8 milyon dolar yardım talebinde bulundu. Teksas Valisi Greg Abbott eyaletin 125 milyar dolardan daha fazlasına ihtiyacı olabileceğini söyledi.

Başkan Trump ve karısı Melania, hafta başında Teksas'ı ziyaret etmiş, ancak felaket bölgesinden uzak durarak kurtarma çalışmalarını bölmek istemediklerini söylemişti. Öte yandan, Trump selin kurbanlarıyla bir araya gelmediği ve hükümetin verdiği lojistiğe daha fazla odaklandığı nedeniyle eleştirildi.
Beyaz Saray, Başkan Trump ve karısı Melania'nın sel felaketi mağdurları ve kurtarma gönüllüleri bir araya gelmek üzere Houston'a gideceğini ve oradan Luisiana eyaletindeki Charles Gölü'ne gideceğini söyledi.

Yolcu uçağı tarlaya acil niş yaptı Yolcu uçağı tarlaya acil niş yaptı

Kaynak: IHA

Editör: TE Bilisim