Yetkililer, ABD’nin Teksas eyaletini vuran Harvey Kasırgası sonrasında ölü sayısının 44’e yükseldiğini belirtti. Bölgede hala yardım bekleyenlerin olduğunu, barınaklarda yer kalmadığını ve yeni geçici barınakların açılacağı belirtildi.

ABD'nin, Teksas eyaletinde etkili olan Harvey kasırgasında felaketin görüntüleri, yaşanan doğa olayının büyüklüğünü gözler önüne seriyor.

Arama kurtarma ekipleri, New York, Virginia, Florida eyaletlerinden gelen 24 bin acil kurtarma personeli ile birlikte en kısa sürede vatandaşlara ulaşmaya çalıştıkları belirtildi. Houston bölgesinde kasırga sonrasında sağanak yağmurlar su taşkınlarına neden olmuş şehir sular altında kalmıştı. Houston kentinde enerji ve yiyecek sıkıntısının devam ettiği, marketlerin kapalı tutulduğu ve insanların akaryakıt istasyonlarında uzun kuyruklar oluşturdukları, benzin fiyatlarının ise yükseldiği belirtiliyor.

Vatan Güvenliği Bölümü Vekili Elaine Duke, "Şehir şebekesinin ve alt yapının tamamen tıkalı ve tahrip olduğunu, suda yılanların dolaştığını" söyledi.

Yapılan açıklamaya göre, Houston merkez dahil olmak üzere altı ilçede en az 44 kişinin öldüğünü ve 19 kişinde ise halen arandığını duyurdu. Houston'da sel suların tamamen çekilmesiyle ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Hasan Çelik

Kaynak: IHA

Editör: TE Bilisim