Hac ibadeti için Mekke'de bulunan milyonlarca hacının kurban kesimi sürüyor. Türk hacıların kurban kesimi bayramın ikinci günü sabah saat 06.00'da başladı. Toplam 94 bin 900 Türk hacının kurban kesim işlemi, 400 veteriner, 200 imam ve 5 bin 400 çalışanın yer aldığı kesimhanede 21 saatte tamamlandı. Dünyanın çeşitli ülkelerinden kutsal topraklara gelen toplam 2 milyon 583 hacı için toplam 1 milyon kurbanın kesileceği açıklanırken, kurbanların yarısından fazlasının kesim işleminin tamamlandığı belirtildi.

Kesilen kurbanlar Arakanlı Müslümanlara da gidecek

Diyanet İşleri Başkanlığı 2017 Hac Organizasyonu Kurban İşleri Sorumlusu Mehmet Bilgin, kesilen kurbanlık hayvanların etlerinin Arakanlı Müslümanlara da gönderileceğini belirtti. Bilgin, "Kesilen kurbanlar boşa gitmiyor. 135 farklı ülkeye, kardeşlerimiz istifade ediyor. Hepimizin yürüklerini dağlayan Arakanlı kardeşlerimizin sıkıntısı var. Oradaki kardeşlerimize de bu etler gidiyor. Somali ve Filistin'deki kardeşlerimize de burada kesilen hayvanların etleri gidiyor" dedi.

94 bin 900 kurban 21 saatte kesildi

Kesim işlerinin tüm hassasiyetlere uygun yapıldığını belirten Bilgin, Türk hacılar için 94 bin 900 kurbanın 21 saat gibi kısa sürede kesildiğini anlatarak, "Dini vecibelere uygun olarak bu görevi yapıyoruz. Hamd olsun, toplam 94 bin 900 hacımızın kurbanını hiç bir sıkıntısı olmadan kesmiş olduk. Dini hassasiyetlere uygun olarak, tam erkan ve usulüne uygun bir şekilde kesmiş olduk. Kurban ikinci günün itibaren başlayan kesimlerin tamamı bitmiş oldu. Çok kısa sürdü diyebileceğimiz kadar zamanımızı aldı. 94 bin kurbanı 20-21 saat içerisinde tamamını kestik. Az bir rakam değil ama çalışan arkadaşlarımıza da teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Orhan Akın

Kaynak: IHA

Editör: TE Bilisim