Güneydoğu Asya ülkesi Myanmar'da Müslümanların çoğunlukta olduğu Arakan'a tekrar saldırıya geçmesinin ardından kaçıp komşu Bangladeş’e girmeye çalışan binlerce Rohingyalı Müslüman, Bangladeş hükümeti tarafından izin verilmemesi nedeniyle sınır bölgesinde bekliyor. Cuma günü başlayan saldırıların ardından yaklaşık 3 bin Rohingyalı kaçak olarak Bangladeş'e girmeye başardı. Hükümet güçleri tarafından kaçaklara yiyecek dağıtılırken, alınan karar sonrası Bangladeş sınır muhafızı (BGB) tarafından giriş kapıları kapatıldı.

SINIRDA KALDILAR

Ukiya bölgesinde bulunan Rohingya kampı Başkanı Muhammed Harun, cuma gününden bu yana yaklaşık yüz Rohingya ailesini kampa yerleştiğini belirtirken, "Biz şimdiye kadar yüz aile kabul ettik. Artık gelenlerle kapımızda yer kalmadı. Sınır olan bölgedeki giriş noktalarında binlerce Rohingya hala bekliyor. Onlar arasında ihtiyar, hamile ve çocuklar var. Biz ise onlara yiyecek vermeye devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

"ÜLKEMİZE GİRİŞ YAPILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ"

BGB Genel Müdürü General Abul Hossain, dün yaptığı açıklamada, "Bangladeş Myanmar arasında dostluk ilişkisine inanıyoruz. Başlatılan çatışmadan sonra yaklaşık 3 bin kişi kaçak olarak bölgeye girdi. Ancak biz ülkemize giriş yapılmasına izin veremeyiz. Gerekirse bölgedeki güvenliği daha da güçlendireceğiz" dedi. 

MÜSLÜMANLARI TUTUKLAYIP GERİ GÖNDERECEKLER

Hossain, şöyle devam etti: "Girenleri tutuklayıp geri göndermeye karar verdik. 500 kadar kişi tutuklandı. Myanmar’daki insanlara güven vermek onların görevidir. BM tarafından yapılan rapora göre artık bu Rohingya sorununun bir çözüm olmalı."

Öte yandan, Arakan'da yaşayan yaklaşık 4 bin gayrimüslim, Myanmar hükümeti tarafından bölgeden tahliye edildi.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim