Türkiye Madenciler Derneği, Türkiye’den ve dünyadan pek çok maden firmasının katıldığı ‘Uluslararası Madenlerde İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı 04 - 05 Aralık tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde başladı. Konferansta Türkiye’nin en güvenli madenlerinden olan Çayeli Bakır İşletmeleri adına konuşma yapan Genel Müdürü Iain Anderson, “Sektörümüzde iş güvenliğinin gelişimi firmalarda liderlik ve yönetim taahhütü gerektirir. İnanıyorum ki iş güvenliği kültürü ancak bu şekilde yukarıdan başlayarak aşağıya doğru yayılacak ve iyileşme sağlanacaktır” dedi.

Madenlerde iş sağlığı ve güvenliği politika ve uygulamalarına eğilmeyi amaçlayan ‘Uluslararası Madenlerde İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı’ 04 - 05 Aralık tarihlerinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Nevzat Kavaklı, Kanada Büyükelçisi John Holmes ve Avustralya Başkonsolosu Lino Strangis’in katılımıyla Haliç Kongre Merkezi’nde başladı. Etkinlikte yılda 1.3 milyon ton cevher üretme ve işleme kapasitesi ile Türkiye bakır üretiminin yaklaşık üçte birini karşılayan Çayeli Bakır İşletmeleri’nin Genel Müdürü Iain Anderson ‘Davranış Değişikliğini Başarmak’ konulu sunumunda madenlerde iş güvenliğinin sağlanmasında davranış değişikliğinin ve firma yönetimlerinin liderlik göstermesinin önemine dikkat çekti.

Çayeli Bakır’ın Soma’da ve ardından Ermenek’te yaşanan trajik olayların ne pahasına olursa olsun bir daha yaşanmamasını dileyen Iain Anderson, “Sahip olduğumuz tüm bilgi ve tecrübeleri bu konferans gibi platformlarda aktarmayı hedefliyoruz. Sektörümüzdeki firmaların emniyetsiz üretim seçeneği olmadığını kabul etmeleri ve yatırımlarını bu gerçeğe göre planlamaları gerekir” diye konuştu.

Bakanlık olarak iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili çalışmalar yaptıklarını belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Kavaklı ise konuşmasında “Soma ve Ermenek’teki üzücü vakaların yeniden yaşanmaması için bakanlık olarak gerekli tedbirleri almaya gayret ediyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilisim