Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye İhracatçılar Meclisi  "Türkiye Markası" tanıtımında konuştu.  İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:
 
-6 sıfırın atıldığı yeni paramız tüm dünyada ilgi topladı. Türk Lirası nihayet itibarına yeniden kavuştu. Dünyadaki tüm güçlü ve saygın para birimlerinin bir logosu var ancak Türk Lirası için sadece TL kısaltması kullanılıyordu. Şu anda çarışıda pazarda yeni logunun kullanıldığını görüyoruz.
 
-Bugünde Ekonomi bakanlığımız ve TİM tarafından hazırlanan bir başka logoyu Türkiye ve dünyaya tanıtıyoruz. Bugünden itibaren Türkiye'de üretinlen ürünlerde "Made in turkey" yeine bu logo olacak. Dünyada nerede olursa olsun ürünün Türkiye'de üretildiğini anlayacaklar.
 
İŞTE O LOGO:
 
 
-İnşallah bugünden itibaren tüm dünyada, Türkiye'yi ve Türkiye ürünlerini bu logoyla ve 'Gücü Keşfet' sloganıyla tanıtıyor olacağız
 
-6 sıfır atıldığı zaman enflasyon patlar diyen, Taksim Meydanına çıkıp anırırım diyen köşe yazarları oldu. Karamsar senaryoların hiçbiri gerçekleşmedi.
 
-Sloganın son derece isabetli seçildiğini düşünüyorum. Bu logo ve sloganla ürünlerimizin gücüne güç katılmış olacaktır. Bu önemli logo ve sloganın hayırlı olmasını temenni ediyorum.
 
-ABD'ye gittiğimizde bir teknoloji firmasının dükkanının 24 saat açık olduğunu gördük. İnsanlar o marka telefonu alabilmek için gece dahi saatlerce kuyrukta bekliyorlar. Bu marka her yıl model çıkardığı halde, modeller arasında çok büyük farklılıklar da yok ha, bunu da söyleyeyim. 
Aslında satılan telefon değil o telefonun markası.
 
-ABD ekonomisini ayakta tutan ve büyütenler bu tür markalar. Türkiye geçmişte yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen büyük markalar oluşturdu. Bunlar bir elin parmakları kadar. Daha fazla tanınmış markalara ihtiyacımız var.
 
-Artık enerjimizin büyük kısmını yeni markalara ayırmamız gerekiyor. Türkiye tüm olumsuzluklara rağmen küresel markalar oluşturmayı başardı.
 
-Bazı kredi derecelendirme kuruluşları var. Batmakta olan ülkelerin notunu 6 derece yükseltiyor. Türkiye'nin notunu düşürüyorlar. Güya Türkiye'yi dünyada küçük gösterecekler. Biz buraya bunlarla gelmedik. Biz buraya esnafımızın, çiftçimizin, sanayicilerimizle geldik. Biz manşetlerle değil alın teriyle ileri gideceğiz.
 
-Şu anda belli çevrelerden pompalanan karamsarlığa da hiç kimse aldırmasın. Bakın Türkiye Cumhurbaşkanı olarak, içerde ve dışarda gelişmeleri en yakından takip eden birisi olarak ifade ediyorum. Türkiye ekonomisi de Türkiye'nin dış politikası da hiç olmadığı kadar güçlü, hiç olmadığı kadar sağlam ve istikrarlı şekilde yollarında ilerliyor. Bundan hiç endişeniz, tereddütünüz olmasın.
 
-Yakında Kanal İstanbul'un da adımları atılacak.
Editör: TE Bilisim