Daha önce Beyaz Saray'da ABD Başkanı Donald Trump'ı engelli bir çocuğun elini sıkmayı reddediyormuş gibi gösteren bir video ortaya çıkmıştı. Yazar J.K. Rowling bu video üzerine Twitter'da "Trump'ın sadece başkana dokunmak isteyen bir çocuğun elini sıkamaması ne kadar şaşırtıcı, ne kadar korkunç" demişti.

"ÇOCUK YA DA AİLESİNDEN ÖZÜR DİLERİM"

Ancak videodaki engelli çocuk Monty'nin aesi Marjorie Kelly Weer, videonun yanlış yorumlandığını söyledi. Rowling daha sonra Twitter'da paylaştığı mesajlarda, "Tekerlekli sandalyedeki bir çocuğun başkana uzattığı ele aldırılmıyormuş gibi görünen, basının çektiği görüntüyle ilgili. Birden çok kaynak bana bunun etkileşimin doğru bir temsili olmadığını söyledi. Açık bir şekilde, engelli insanların görmezden gelinmesi konusundaki kendi hassasiyetlerimi yansıttım. Çocuk ya da ailesini üzmüşsem özür diliyorum" ifadelerini kullandı.

TRUMP'IN KENDİSİNDEN ÖZÜR DİLEMEDİ

J.K. Rowling Trump'ın kendisinden ise özür dilemedi. Trump'ın odaya girdiğinde Monty'nin elini sıktığı söyleniyor.

Monty'nin aesi Weer Facebook'ta "Lütfen birileri J.K. Rowling'e şu mesajı ulaştırsın: Trump oğlumu görmezden gelmedi ve Monty zaten elini sıkmaya da çalışmıyordu" diye yazmıştı. Weer ayrıca oğlunun pek el sıkmayı da sevmediğini eklemişti. J.K. Rowling ise konuyla ilgili attığı ilk tweetleri sildi.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim