SEDAŞ’ın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından EPDK adına elektrik dağıtım faaliyetlerinin denetlenmesi sürecinde SEDAŞ’ın faaliyet alanındaki illerde üst düzey yerel yöneticileri ziyaret ettiklerini belirten  Mehdi Emer, Zeki Toçoğlu’na“Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, SEDAŞ’ın faaliyetleri hakkındaki görüş ve düşüncelerinizi öğrenmek isteriz” dedi.

 

Zeki Toçoğlu yapılan ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, SEDAŞ’ın son dönemde yaptığı elektrik dağıtım yatırımları ve verdiği hizmet kalitesinin arttığını belirtti. Toçoğlu, “SEDAŞ yöneticileri burada oldukları için bunu söylemiyorum. Belediye olarak elektrik şebekesi yapım işlerinde gerekli desteği alıyoruz. Belediye olarak yapılacak hizmetler konusunda bizde desteğimizi esirgemiyoruz. Sorunların çözümü için SEDAŞ gözle görülür bir çalışma içinde. Özellikle geçen yıl yapılan çalışmalar memnuniyet verici bir şekilde gerçekleşti. Bölge sorumluları ile ilçelerde son dönemde yine iyi bir performans sergiliyorlar.SEDAŞ’ın bu şekilde çalışmalarına devam etmesini diliyoruz.”dedi.

 

Mehdi Emer, SEDAŞ hakkında olumlu mesajlar aldığı için mutluluk duyduğunu belirterek,Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nayaptıkları çalışma hakkında bilgi verdi. Emer, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji İşleri Genel Müdürlüğü bünyesinde Elektrik Dağıtım Şirketleri Denetim DairesiŞubat 2013’te yapılandırıldı. Türkiyedeki 21 Elektrik Dağıtım Şirketinin, bugüne kadar 10’unu denetledik. Her denetimi 20 kişilik bir ekiple, 3 hafta içerisinde tamamlıyoruz. 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu’nun 15. Maddesi’ne göre ihtisas sahibi kamu kurum ve kuruluşlarıyla denetim yapılması uygun görüldüğü için denetimleri, TEDAŞ’tan uzman yöneticilerle 9 ana başlık altında saha incelemesi de yaparak mevzuat kapsamında gerçekleştiriyoruz. Denetimde ele alınan ana başlıklarımız; 1-Yatırım Faaliyetleri, 2-Müşteri İle İlgili Faaliyetler, 3-İşletme ve Bakım Faaliyetleri, 4- Genel Aydınlatma Faaliyetleri, 5-Mali Konular, 6-Mal ve Hizmet Satın Alma, 7- Hizmet Kalitesi 8- Bilişim Sistemleri Altyapısı, 9-Hukuki Süreçlerdir.”


Editör: TE Bilisim