Musul Ortak Operasyonlar Komutanlığı'nda görevli Albay Ahmed el-Cuburi, AA muhabirine, Telafer kent sınırında konuşlanan güvenlik güçlerinin sayısının 40 bine ulaştığını ifade etti.

Cuburi, operasyona katılacak güçlerin, Savunma Bakanlığı'na bağlı anti terör timleri, İçişleri Bakanlığı'na bağlı Irak federal polis güçleri, acil müdahale timleriyle Irak ordusunun 9'uncu Zırhlı Birliği'nden meydana geldiğini  söyledi. 

'HENÜZ NETLİK KAZANMADI'

Bakan Yanık: 2023’ten sonra Suriyeliler kalmayacak Bakan Yanık: 2023’ten sonra Suriyeliler kalmayacak

Cuburi, İran destekli Haşdi Şabi milislerinin operasyona katılıp katılmayacağının ise henüz netleşmediğini ve buna karar verecek kişinin de Haydar el-İbadi olduğunu kaydetti.

Bunun yanında, Irak federal polis güçlerinde görevli Yüzbaşı Abbas Mansur Deraci ise, kendilerin ait 5'inci ve 3'üncü Tugayları, keskin nişancı birliği, insansız hava araçları ve zırhlı araçlarla Telafer kırsalında konuşlandırdıklarını aktardı.

Federal polis güçlerinin hangi cepheden hareket edeceklerine değinen  Deraci, "Anti terör timleriyle birlikte 2'nci güç olarak birinci cepheden  ilerleyeceğiz." bilgisini verdi.

Deraci, Telafer'i DEAŞ'tan kurtarma operasyonunda polis güçlerinin öncü ve önemli bir rol oynacağını da sözlerine ekledi.  

OPERASYONA KATILACAKLARINI DUYURMUŞTU

Haşdi Şabi Basın Sözcüsü Ahmed el-Esedi, önceki gün yaptığı basın  açıklamasında, "Haşdi Şabi içerisinde yer alan grupların yüzde 90'ı Telafer operasyonuna katılacak." demişti. 

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim