Özbekistan'ın batısındaki Urgench kentinde yaşayan Marim Matkarimov, biraz kilo vermek için gece yürüyüşüne çıkmıştı ancak geceyi bir gözaltı merkezinde geçirdi.

SOKAKTA AMAÇSIZCA DOLAŞTIKLARI İÇİN GÖZALTINA ALINDILAR

Üstelik Matkarimov, gözaltı merkezinde yalnız değildi. Çünkü Özbekistan polisi, 26 Ağustos'u 27 Ağustos'a bağlayan gece, 3706 kişiyi sokaklarda amaçsızca dolaştıkları için gözaltına aldı.

BAZILARINA CEZA KESİLDİ

Gözaltına alınan kişi sayısı ve gözaltı gerekçesi Khorezm bölgesinin emniyet müdürlüğü tarafından yayınlandı. Açıklamada, gözaltına alınanlardan bazılarına ceza kesildiği, bazılarının ise uyarıldığı belirtildi.

"İYİ İNSANLAR GECELERİ SOKAKTA YÜRÜMEZ"

Konuyla ilgili konuşan polis sözcüsü Zokir Ismoilov, gözaltıların hangi kanuni gerekçeyle yapıldığı söylemeyi reddetti ancak "İyi insanlar geceleri sokakta yürümez" ifadelerini kullandı.

"AMAÇSIZCA YÜRÜMEK HİÇBİR YASAYA AYKIRI DEĞİL"

Gözaltılarla ilgili konuşan bir Özbek avukat ise, "Eğer gece sokağa çıkma yasağı ilan edilmediyse, amaçsızca yürümek hiçbir yasaya aykırı değil" ifadelerini kullandı.

Özbekistan'da herhangi bir sokağa çıkma yasağı uygulaması bulunmamasına karşın, 1 Eylül'de yapılan Bağımsızlık Günü kutlamaları nedeniyle geniş güvenlik önlemleri alınmıştı.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim