MUHAMMET KAÇAR - ANKARA
Rize Dernekleri Federasyonu ile Ankara Rizeliler Derneği tarafından düzenlenen "Uluslararası Rize Tanıtım, Kültür ve Sanat Günleri", Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın da katılımıyla Atatürk Kültür Merkezi'nde başladı.

ank6.jpg

Sergilenen ürünlerin tanıtıldığı stantları gezerek bilgi alan Yazıcı, ikram edilen yerel ürünlerden tattı. Pazar standını çok beğenen ve burada uzun süre kalan Bakan Yazıcı, kendisi ile Başbakan Erdoğan’ın yağlı boya tablosunu inceledi.

ank7.jpg

Bakan yazıcı ve beraberdekileri Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, Belediye Başkanı Ahmet Basa ve ilçenin STK temsilcileri karşıladı.

ank10.jpg

11 ÜLKE KATILIYOR
Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde “Rize Karadeniz’e Komşu Ülkeler Uluslararası Kültür ve Sanat Günleri” adı altında düzenlenen etkinliğe 11 ülke katılıyor. Bugün başlayan etkinlikler, 6 Nisan gününe kadar devam edecek.

bakan2.20140403153915.jpg

Ankara Rize Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Fatih İslam Karaoğlu, muhteşem bir açlışla başlayan etkinlikler hakkında yaptığı açıklamada, “Rize’ye yakışır bir etkinlik olacak. Rize tanıtım günleri adı altındaki etkinliğe Karadeniz’e komşu ve Türkiye Cumhuriyetlerinin de aralarında bulunduğu Bulgaristan, Romanya, Ukrayna, Gürcistan, Rusya, Azerbaycan, Türkmenistan, KKTC, Kazakistan ve Özbekistan ülkeleri katılıyor. Muhteşem bir Kültür ve Sanat etkinliği olacak.” dedi.

ank4.jpg

Değişik sürprizler var
Karaoğlu, “Rize’nin kültür ve sanatını en etkin bir biçimde uluslararası alanda tanıtacağız. İlk defa 80 ilden farklı olarak bir tanıtım olacak. Gümrük ve Ticaret Bakanımız Hayati Yazıcı’nın himayelerinde Rize Valiliğinin ev sahipliğinde bu etkinliği yapıyoruz. Değişik sürprizler olacak. Rize’nin kültürel değerleri Başkentte olacak.”  diye konuştu.

ank8.jpg

Başkentte 2,5 dönüm çay tarlası kuruldu
500 bini aşkın ziyaretçinin hedeflediği etkinliğin ilklerin organizasyonu olacağını kaydeden Karaoğlu, “Ankara’da kurduğumuz şehir yapısı ile 500 bin ziyaretçi sayısını aşacağız. Rize’nin kültürünü yansıtan simgeler başkentte yerini aldı. 2.5 dönüm çay tarlası oluşturduk. Kemer köprülerimizden Ovit tüneline kadar değirmenlerimizden serenderlerimize kadar birçok simgemiz başkentte yer alıyor. Ayrıca çocuklarımız için 2 dönüm şişme oyun parkı ile lunapark kurduk. 4 bin metrekare etkinlik çadırlarımız var. Gösteriler, halk oyunları ve konserler alışveriş çadırlarımızın ortasındaki 140 metrekarelik sahnede olacak” ifadelerini kullandı.

ank9.jpg

Muhteşem bir organizasyon olacak
Karaoğlu, “Rize’nin sosyal, kültürel ve ekonomik boyutunun ulusal ve uluslararası alanda tanıtımının amaçladığı organizasyonla mahalli idarelerin ve sivil toplum kuruluşlarının halkla birlikte kaynaşması, toplumsal barışa katkı, ulusal ve bölgesel kültürün tanıtılmasını amaçlıyoruz. İddialı hazırlandık. Muhteşem bir çalışma ortaya çıktı. Kaymakamlar, belediyeler, üniversitemiz ve çeşitli kurumlar ile işletmeler organizasyona katılıyor. Bu yıl ayrıca Rize Günleri’nde esnafımızın mükemmel şartlarda çalışacağı alanlar oluşturduk” dedi.

ank5.jpg

ank1.jpg

ank2.jpg

ank3.jpg+

bakan1.20140403153931.jpg

Editör: TE Bilisim