Başka bi yerlere  gidelim bugün sizinle. Engelliler olmasaydı…..

Engellilerin olmadığı bir Dünya mümkün mü? Gelişen teknoloji ve tıb ile belki ama esas soru öyle bir dünyada yaşamak istermisiniz? Hayır hayır benim olmadığım bi dünyada sizde olmayın demeyeceğim ama;

Benim yürürken zorluk çektiğimi görünce,

Çay içerken bardağı kaldıramadığımı fark edince,

Ben konuşurken beni anlamadığında……..

Bu sana şükür sebebi olmayacakmıydı, ve bana?

Bana mı?

Bana ya hem sana hem bana…

Çünkü,  sen engelli olmadığına şükredeceksin benim  yaşadıklarımı görünce. Allah şifa versin, Allah kolaylık versin gibi gayri ihtiyarı sözlerle dua edeceksin bana. Artık azalmaya başlasalarda kimileri hala alay ediyor dalga geçiyor. Var, yok değil. Ama azaldı şükürler olsun.

İyi de kardeşim sen niye şükrediyorsun?

 

Şükür etmem mi yahu! Ben varım, nefes alıyorum, çalışıyorum, okuyorum. Allah nasip ettiği müddetçe verdiği ömürü değerlendirmeye çalışıyorum. İnancıma göre ahirette sizin gibi normal olacakmışım bende! Bakacağız o zaman bana acıdığınız kadar elzem birşeymiymiş bu NORMAL olmak. 

Sözün özü şudur:

Sizin nefes alma hakkınız ne kadar haksa, bizimde o kadar hakkımız var. Bundan gayri bir farkımız yok. Bakmayın siz arabaların plakalarındaki özürlü işaretine, kimsenin mezarında bu engelli, bu normal mefta diye yazmıyor. Saçma geldi size değil mi? İşte bu örnek ne kadar saçma ise, bugün biz engellilerin yaşadıkları da o kadar saçma işte….

 

Selam ve dua ile….

Editör: TE Bilisim