Türkiye son zamanların gözde tatil mekanlarından birisi haline dönüştü. Özellikle son dönemlerde gelişen teknoloji, yeni yerlerin keşfedilmesi ve mükemmel tatil imkanına daha çabuk ulaşılabilmesi gibi yenilikleri beraberinde getirdi.  Cennet bahçesine benzeyen ülkemiz ise bu konuda ki en şanslı bölgelerden birisi haline dönüştü. Ege ve Akdeniz kıyılarında yaygınlaşan tatil odaklı alternatifler, kolay konaklama ve diğer imkanları göz önüne çıkarınca eşsiz güzellikler birbirini izledi. Mavi yolculuklar da bu uygulamalardan bir tanesi olarak özellikle son 30 yılda kendini bir hayli geliştirdi. Mavi yolculukla ilgili detaylı bilgilere ulaşabileceğiniz internet sitesini Ziyaret edebilirsiniz.

1980’li yıllara kadar balıkçı tekneleriyle gezginler ve zengin aileler tarafından gerçekleştirilen mavi yolculuklar, Avrupalıların gelişi, teknolojinin gelişmesiyle kendini hızlı bir yeniliğe bıraktı. Ortaya çıkan lüks guletler ve yatlar, yolculukların hem daha keyifli hale gelmesine imkan tanıdığı gibi, muhteşemliği de beraberinde getirdi. Türkiye’de özellikle Akdeniz ve Ege koylarının muhteşemliği, el değmemiş bakiryapısı ve muazzam temiz denizi ziyaretçileri etkileyen en önemli özelliklerin başında yer alıyor. Bu duruma bir de muhteşem tarihi alanlar eklenince  eşsiz bir güzellik sizi bekliyor olacak.

Mavi yolculuklar insanın tüm stresini üzerinden alan, eşsiz güzellikleri gösteren ve şehrin gürültüsünden uzaklaşmak isteyenler tarafından tercih edilen güzel turizm aktivitelerinden birisidir. Saatlik olduğu gibi uzun süreli mavi yolculuk imkanı da mevcuttur. Türkiye kıyılarının eşsiz güzelliği ise yaklaşık 1 hafta boyunca devam eden turlarla anlaşılabilmekte. Her bölgenin kendine has bir yapıda olan tarihi güzellikleri, eşsiz koyları ve mükemmel plajları bu uygulamanın en dikkat çekici özellikleri arasında yer alır. Bunun yanı sıra bölgesel güzelliklerin de Türk sahillerine yakın olması, Özellikle Yunan adalarına doğru gerçekleşecek yolculukların önemini artırmaktadır. Şehrin gürültüsünden kaçıp eşsiz bir tatil yaşamak isteyen kişilerin, huzur ve sakinlik aradığı göz önüne alındığında ne kadar önemli uygulamalar olduğu bir kez daha ortaya çıkıyor. Alaturka yatçılık, bu güzelliklerin tanıtımında oldukça önemli bir rol üstleniyor. Şehrin stresinden bunalıp kısa süreliğine de olsa hem yalnız kalmak hem de muhteşem bir deneyim yaşamak isteyenlerin tercih edeceği uygulamalara imza atan Alaturka, sahip olduğu bir çok yatları ile size eşsiz seçenekler sunuyor. Bunlar arasında klasik Türk guletleri, motorlu yatlar veya yelkenliler, en çok tercih edeceğiniz deniz ulaşım araçları olarak ortaya çıkıyor. Tüm bu ulaşım araçlarının içerisinin eşsiz bir lükse, aynı zaman da konfora sahip olduğunu göz önüne aldığınızda ise ne kadar etkileyici ve doğru bir tercih yaptığınızı anlıyorsunuz. 25 yıldır sektörde ki deneyimini mavi yolculuklara aktaran Alaturka, sizler için belirlenen en iyi rotaları, en güzel yemek ihtiyaçlarınızla birlikte sunuyor.

Alaturka bünyesinde çalışan tecrübeli danışmanlara nasıl bir tatil ihtiyacınız olduğunu aktardığınız da, sizin için en uygun rota seçimlerinden gulet seçimine kadar çeşitli alternatiflerin karşınıza çıktığına şahit olacaksınız. Yat kiralama veya yatlar hakkında detaylı bilgileri alabileceğiniz Alaturka, muazzam güzelliklerin yanı sıra muhteşem bir konforla hizmetlerini size sonuna kadar sunacak. Alaturka’nın sahip olduğu tüm yatların lüks içerisinde olduğunu söylemeye sanırım gerek yoktur. Öyle ki eşsiz bir lüks anlayışı ile dekore edilen yatlar, muazzam güzelliklerin yaşanmasını sağlamaya yetecektir. Yat içerisinde ki kabinler, kabin içerisinde ki lcd televizyon, multimedya uygulamalar, dev film arşivleri, muazzam güzellikte dekore edilmiş iç kabinler ve kişiye özel olarak hazırlanan banyo ve lavabo, tüm ihtiyaçlarınızı gidermenize yardımcı olacağı gibi güvertenin geniş ve aynı zaman da eşsiz bir güzelliğe sahip olması hem denizin hem güneşin keyfini sürmenize yardımcı olacaktır.

Kalkış bölgeleri hakkında bilgiler ise birden fazla alanı kapsamaktadır. Alaturka’nın kalkış bölgelerinde Mikanos Adası, Santorini Adası, Fethiye, Demre, Marmaris, Simi Adası, Kemer, Kos Adası, Finike, Rodos Adası, Göcek, Antalya, Olimpos, Ölüdeniz, Bodrum, Kekova, Kaş, Kalkan ve Üçağız gibi bölgeler yer alıyor. Bununla birlikte izleyeceğiniz rotalar arasında genellikle bilinmeyen ve el değmemiş alanlar yer alıyor. Bu alanlar arasında en bilindik ve tercih ediler rotalar, Orhaniye, Selimiye, Kız kumu, Palamutbükü, Hayıtbükü, Ovabükü, Datça, Dalyan gibi yerler mevcut. Bu eşsiz güzelliği yakalamak için hemen Alaturka ile irtibat kurabilir, tur rotası ve programları hakkında bilgiler alabilirsiniz. İsterseniz Alaturka’nın internet sitesi üzerinde sunmuş olduğu bilgilerden de faydalanmanız mümkün.

Editör: TE Bilisim