Bahçeli bir ev her ne kadar bakımı zor olsa da, birçok kişinin hayali olmakta ve tercihlerini bahçeli bir evden yana kullanmaktadırlar. Bakımı ve ilgi oldukça yoğunlaştırıldığında adeta bağımlılık yapan bir alan olduğu da unutulmamalıdır. Betonlaşan kentin havasından kendinizi uzaklaştırmak isteyen kişilerin bahçeli bir ev tercih etmeleri her zaman için iyi bir karar olacaktır.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte artık vazgeçilmezlerimizden birisi de bahçemizde bol oksijen, kuş sesleri ve meyve ağaçları eşliğinde sıcacık bir çay keyfi yapmak gelir. Tabi ki bu muhteşem ortamın görselliği de oldukça önemlidir. Bahçemizin görsel açıdan güzel görünümü, eminiz ki çayımızı yudumlamamızda ve hoş sohbetler etmenizde daha iştahlı bir hal aldıracaktır.

Bahçenin büyüklüğü veya küçüklüğü hiç önemli değildir. Mühim olan belli bir düzen ve dekor içerisinde temiz bir ortam olması yeterli olacaktır. Bu sayede gelen misafirlerimizle hoş sohbetler etmenin eminiz ki tadı bir başka olacaktır. Küçük ya da büyük fark etmez, tüm bahçe dizaynında her şeyin iç içe olmasından uzak durulmalıdır. Çünkü  açık bir alan her zaman için görsel olarak da, kullanım açısından da daha elverişlidir. Bir bölümünü genellikle çim alanı olarak oluşturulurken, kimi  zamanda bazı kişiler bir bölümünü ekim alanı olarak ayırırlar. Tabi ki kendi bahçenizden, kendi ellerinizle yetiştirdiğiniz ürünü yemenin tadı da eminiz ki bir başka olsa gerek.

Bahçe dizaynında birçok pratik fikirle özenilesi bahçelere sahip olabilirsiniz. Bahçenizde çim alanı olarak ayrılan bölümü çeşitli objelerle zenginleştirebilirsiniz. Kimileri bu alanı salıncakla, kimileri aksesuarlarla ve kimileri ise rengarenk çiçeklerle değerlendirmektedir. Ama bize kalırsa her birini bu alanda değerlendirmek daha güzel olacaktır. Ekilen çimin tam ortasına büyük bir salıncak, bahçenin her bir köşesine yatay olarak yerleştirilmiş küpler ve bir sıra halinde tüm köşeleri kaplayan rengarenk çiçekler ve bir köşesinde de bahçemizin olmazsa olmazı çeşmeler...

Black Friday İndirimlerinde Alışveriş Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler Black Friday İndirimlerinde Alışveriş Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bahçe dekorunda kendi çabamızla da birçok obje yapabiliriz. Birçok malzemeyi geri dönüşüm olarak bahçenizde değerlendirebilirsiniz. Mesela kullanmadığınız araba lastiklerini rengarenk boyayıp  ve karışık bir şekilde yan yana ve üst üste istifleyip, bahçenizin bir köşesinde çiçek alanı oluşturabilirsiniz. Bunun yanı sıra, kullanmadığınız bot ya da ayakkabılarınız varsa bunların içerisini toprakla doldurup rengarenk çiçekler dikerek, bahçenizin duvarına arka arkaya monte edebilirsiniz.

Bahçemizde oturma alanı da oldukça önemlidir. Oturma alanında masa sandalye tercih etmemiz rahatlık anlamında rahatsız edici olabilir. Fakat Misafirlerinizle rahatça oturup hoş sohbetler edebilmeniz için kamelya tercih etmeniz çok akıllıca bir fikir olacaktır. Hafta sonları ailenizle birlikte kendinize bir ziyafet çekmek için bahçenizde barbekü şarttır. Eminim ki kamelya eşliğinde barbekü keyfi paha biçilemez olacaktır.

Editör: TE Bilisim