Ekranlarda bu yıl Karadeniz dizisi yok. Fakat Karadenizli karakterler birçok dizide bir şekilde ön planda olmayı başarıyor. İşte bunun son örneği Fox TV de Salı akşamları yayınlanan “Aşk Yeniden” adlı dizide yaşandı.

Dizide baba kız rolünde oynayan Zeynep Taşkın ( Özge Özpirinçci) ve Şevket Taşkın–Reis-Derin Şevket(Tamer Levent)in maceraları izleyicileri ekrana bağlıyor.

Diğer Karadenizli karakterlerle birlikte dizede yer alan sahneler izleyicileri bazen güldürüyor bazen de duygulandırıyor.

Dizinin 4.bölümüne kolbastı ve tulum eşliğinde oynanan horon adeta damga vurdu.

AşkYeniden-Karadeniz-2

AşkYeniden-Karadeniz-3

İŞTE DİZİDEKİ KARADENİZLİ KARAKTERLER

AşkYeniden-Karadeniz-5Zeynep Taşkın ( Özge Özpirinçci)

Güzel, alımlı ve doğal bir kız olan Zeynep, Karadenizlidir. Bazen patavatsız olabilecek kadar dobradır. Dışarıdan yıkılmaz bir dağ gibi görünse de, aslında çok narin bir kalbe sahiptir. İnsanlara yaralarını göstermekten hoşlanmaz. Güçlüyü oynamayı sever. Babasına aşk derecesinde bağlıdır ama onun kadar da inatçıdır. Kolay kolay geri adım atmaz. Haksız bile olsa bunu kabullenmekte zorlanır. Mücadeleci bir yapısı vardır. Esprili ve eğlencelidir. Hayattaki en değerli varlığı oğlu Selim’dir, onun için dünyayı yakar. Yetiştirilme tarzı nedeniyle zaman zaman tutucu ve gelenekçi olabilir. Nitekim bu tutuculuğunu ilk bıraktığı anda da büyük bir hata yapmıştır. Artık aşka inancını kaybetmiştir zira oldukça büyük bir darbe yemiştir. Şimdi her durumda gardını alan Zeynep, artık yoğurdu üfleyerek yemektedir

AşkYeniden-Karadeniz-4Şevket Taşkın –Reis (Derin Şevket) (Tamer Levent)

Zeynep’in babası Şevket Reis, Trabzon’lu bir balıkçıdır. Karadeniz gibi dalgalı, hırçın, deli dolu bir adamdır. Çevresinde çok sevilip sayılır. İyiliğine iyidir ama kini de dillere destandır. Kendisine yapılan bir şeyi unutmaz. Kafaya taktığı bir şeyle bıkmadan usanmadan uğraşır. Hayatta en değer verdiği kişi kızı Zeynep’tir. Kendisine yapılanı unutma ihtimali düşük de olsa vardır ama kızına yapılan hiçbir şeyi unutmaz. Keçi inadı vaktinde çok başını yakmıştır. Bu inat yüzünden kaybetmiştir hayatında deli gibi sevdiği tek kadın olan Meryem’i. Bir inat uğruna karısından boşanmış ve o acıyı 24 sene içinde taşımasına rağmen Meryem’i geri kazanmak için parmağını bile kıpırdatmamıştır.

Editör: TE Bilisim