California Polis Departmanı, ünlü oyuncunun kendisini asarak hayatına son verdiği ihtimali üzerinde duruyor.

Polis açıklamasına göre, grafik tasarımcısı eşi Susan Schneider tarafından en son sabah saat 10.00 sıralarında görülen Williams'ın, polis ihbarıyla evine gelen sağlık ekipleri tarafından yerde yatarken bulunduğu, yapılan müdahalelere rağmen hayata döndürülemediği bildirildi.

Adli Tıp uzmanları tarafından yapılan açıklamada "Şerif ofisi, ölüm nedeninin oksijen yetersizliğinden kaynaklanan intihar olduğundan şüpheleniyor ancak nihai ölüm nedeninin belirlenmesi için kapsamlı soruşturmanın tamamlanması gerekmektedir" denildi. Toksikoloji testlerinin ardından bugün içinde adli tıp incelemesinin yapılması bekleniyor.

Oscar ödüllü aktörün yaşamını yitirdiğini doğrulayan temsilcisi Mara Buxbaum da Williams'ın bir süredir şiddetli depresyonla mücadele ettiğini söyledi.

''EŞİMİ VE EN İYİ ARKADAŞIMI KAYBETTİM''

Williams'ın eşi Schneider, yaptığı açıklamada, "Bu sabah, eşimi ve en iyi arkadaşımı kaybettim. Dünya da en sevilen sanatçı ve güzel insanlarından birini yitirdi” dedi.


Williams, eşi Susan Schineder ile kamuoyunun önüne fazla çıkmayı sevmeyen bir oyuncuydu. Çift, 2009’daki bir galada birlikteler.



DEPRESYON TEDAVİSİ GÖRDÜ

Can Dostum filmi ile 1997'de en iyi yardımcı erkek oyuncu dalında Oscar kazanan 63 yaşındaki sanatçının 2009 yılında kalp ameliyatı olduğu daha sonra da birkaç kez depresyon tedavisi gördüğü kaydedildi.

OBAMA'DAN AÇIKLAMA: HEM GÜLDÜRDÜ HEM AĞLATTI

ABD Başkanı Barack Obama dünyaca ünlü aktörün yaşamını yitirmesi üzerine bir açıklama yaparak, "Robin Williams bir pilot, doktor, dahi, dadı, başkan, profesör, Peter Pan ve daha birçok şey oldu. Ancak en önemlisi, o kendine has tarzıyla hayatımıza bir uzaylı olarak girip insan ruhunun her noktasına ulaşarak buna son verdi. Bizleri güldürdü. Ağlattı. Ülke dışındaki askerlerimizden sokaklarda bir kenara itilenlere kadar ihtiyacı olan herkese o eşsiz yeteneğini özgürce ve cömertçe sundu" ifadelerini kullandı.


Robin Williams, 1999 yapımı Patch Adams filminde idealleri olan bir TIP öğrencisini canlandırdı.


Robin Williams, 1991 yapımı 'Hook' filminde Peter Pan karakterini canlandırdı.


Tiborun kentindeki evinde ölü bulunan 63 yaşındaki Williams mahalle halkı ile içi içe yaşıyordu. 

 

ROBIN WILLIAMS KİMDİR ?

21 Temmuz 1951'de ABD'nin İllinois eyaletinde dünyaya gelen Robin Willams, üniversitede siyaset bilimi okudu. Williams, mezun olduktan sonra gece kulüplerinde gösteriler yaparak ün kazandı, buradan da sinema sektörüne geçti. 1987'de çevirdiği, 'Günaydın Vietnam' filminde bir ordu radyo muhabirini canlandırdığı rolüyle beğeni toplayan oyuncu, yalnız komedi filmleriyle değil, drama dalında da başarılar elde etti.


Los Angeles’taki ünlü yıldızlar kaldırımına Oscar’lı oyuncunun yıldızına hayranları çiçek bıraktı. 

1997 yılında Empire Magazine dergisince, 'gelmiş geçmiş en yetenekli 100 aktör' arasına dahil edildi. Williams, kariyeri boyunca bir Oscar, iki Emmy, altı Altın Küre, altı Grammy ve iki Sinema Oyuncuları Derneği ödülüne layık görüldü. Sanatçı San Fransisco'da bulunan Rubicon Restaurant'ı, meslektaşı Robert de Niro ile birlikte işletmekteydi. İlk eşi Valerie Velardi'den bir, ikinci eşi Marsha Garces Williams'den ise iki çocuğu bulunan Williams, 2011'den beri Susan Schneider ile evliydi.

SON PROJESİ 'ÇILGINLAR'

Dünyaca ünlü Oscar ödüllü aktör Robin Williams, en son CBS kanalında yayınlanan ‘The Crazy Ones’ (Çılgınlar) dizisinde rol alıyordu. 
Dizide Williams’ın kızını canlandıran aktrist Sarah Michelle Gellar, Robin Williams’ın ani ölümünden sonra şunları söyledi:

O HEP SAHİP OLMAK İSTEDİĞİM BABAMDI

‘Hayatım onu tanıdığım için daha iyiydi. Çocuklarım için Robin Amca’ydı, onla çalışanlar için bildiğiniz en iyi patrondu. Benim içinse bir ilham kaynağından öteydi, hep sahip olmak istediğim babamdı.’ 
‘Şu an, onla tanışan insanların onun sahip olduğu ışığı tarif edebilecekleri bir sıfat yok. Onu her gün özleyeceğim, ama anılarımız yaşayacak. Ailesi iyi ki onu tanımamıza izin verdi, onun getirdiği enerjiyi görmemizi sağladı. Seni seviyoruz…’ 



Ünlü oyuncu, Instagram hesabından en son iki hafta önce bir paylaşımda bulundu. Kızı Zelda Williams'ın doğum günü kutlayan Robin Williams "25 çeyrek asır geçti, ama hâlâ benim bebeğimsin" notuyla kızının çocukluğuna ait bir fotoğraf paylaştı.


Robin Williams ve kızı Zelda Williams

'KÜÇÜK PRENS'İYLE VEDALAŞTI

Zelda Williams ise, yazar Antoine De Saint-Exupery'nin 'Küçük Prens' kitabından bir alıntı yaparak babasını anlattı. "Seni seviyorum. Seni özlüyorum. Seni aramaya devam edeceğim" yazdı. 

SON FOTOĞRAFINI KENDİSİ PAYLAŞTI


Ünlü komedyen'in son fotoğrafının doğum günüde olan 21 Temmuz'da Instagram hesabından paylaştığı bu kare olduğu tahmin ediliyor. Williams, "İyi ki doğdum! Favari kadınım Crystal'a bir ziyaret" notuyla paylaştı.

Editör: TE Bilisim