Geçen yaz çıkardığı çise adlı albüm ile dikkatleri üzerine çeken Mustafa Gökay Ferah, yeni klibi ‘Duman Aldi Dağları’ ( Oy Oy Sevduğum) ile müzikseverlerin beğenisine sundu.

Mustafa Gökay Ferah kimdir?

Mustafa Gökay Ferah, tulumun ana yurdu Rize’nin Hemşin yöresindendir. Müziğe küçük yaşta mandolin ve piyano ile başladı. Ancak tulum,hayatına girince vazgeçilmezi haline geldi. İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı Müzikoloji mezunu ve İtü Tmdk Master öğrencisi olan Ferah, on beş yıldır Tulum çalıyor. Beş yıldır da solistlik yapıyor.

Ferah, Tulum’a getirmiş olduğu yenilikçi çalışmaları ve teknikleriyle, size içi dolu bir albüm sunuyor. Karadeniz kültürünün ve muhteşem doğasının duygusunu, coşkusunu, heyecanını yansıtan Tulum; bu albümle yüreklerinize “çise”damlaları gibi hissiyatlı dokunuşlar yapıyor.

Albüm on üç eserden oluşuyor. İçeriği besteler ve derlemelerden oluşan bir yapıya sahip. Ayrıca albümde Gürcüce ve Lazca iki esere de yer verildi.

Kaybolmaya yüz tutmuş kültürleri yaşatmaya çalışmak ve gelecek nesillere aktarmak Ferah’ın en önemli gayelerinden biri. Müziğin insanlığın ortak dili olduğu bilinci ile albüm çalışmalarının bir bölümü, yurt dışında “Almanya, Hollanda ve Tiflis’te” büyük bir bölümü ise İstanbul’da; Çekirdek, Barista ve Kalan Müzik stüdyolarında tamamlandı.

İki buçuk yıl süren bu çalışmanın yapımcılığını Hasan Saltık, aranjesini; Evren Arkman ve Mustafa Gökay Ferah gerçekleştirdi. Mustafa Gökay Ferah aynı zaman da; Kemal Sahir Gürel, Selim Bölükbaşı, Selçuk Balcı, Velican Sağun, Gökhan Özkan, Çağatay Kadı, Caner Malkoç, Rıza Can Özel, Ömer Özışık, Erdal Yapıcı, Bahadır Eser, Ekin Uzunlar, Selim Aydın, Yaşar Kadir Baş, Gürcistan’ın ünlü vokal grubu Gogochurebi gibi birçok değerli ismi albümde icraları ile bir araya getirdi.

Editör: TE Bilisim