AK Parti İstanbul Milletvekili Dr. İsmail Safi, Sarıyer’de düzenlenen törenle Tuba Kılıç’la dünya evine girdi.

Sarıyer’de günler öncesinden nikah davetiyesi dağıtılan İsmail Safi’nin The Grand Tarabya Otel’deki nikah töreni Saat 20’de gerçekleşti. Davetliler nikah öncesi verilen kokteylde ağırlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın kıydığı nikaha çok sayıda davetli katıldı.

 
 
İsmail Safi kimdir?

AK Parti İstanbul Milletvekili, 1968'de Rize'de doğdu. Baba adı Yunus, anne adı Rukiye'dir.

Siyaset Bilimi Uzmanı; Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde yaptı. Milli Güvenlik Akademisinden mezun oldu.

Fatih ve TOBB Üniversitelerinde siyaset üzerine dersler verdi. Uluslararası Bağımlılıkla Mücadele Örgütü (ICAA) Türkiye Milli Komite Başkanlığı, Avrasya Sivil Toplum İşbirliği Derneği Genel Başkanlığı, Uluslararası Karadeniz ve Hazar İşbirliği Vakfı (BSCSIF) Türkiye Direktörlüğünü yaptı. İngiltere'de Conservative Party ve ona yakın NGO'lar üzerine çeşitli çalışmalarda bulundu. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucular Kurulu Üyesi oldu. Yayınlanmış 1 kitabı bulunmaktadır. Avrasya ve Türk Dünyası çalışmalarından dolayı Azerbaycan Uluslararası Bilimler Akademisince "Fahri Profesör"lük unvanına layık görüldü.

24. Dönemde Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Türk Grubu Başkanlığına seçildi. İngilizce bilmektedir.
Editör: TE Bilisim