Anadolu Halk Kültürünün bir parçası olan Karadeniz Müziği ve Laz Müziğini güclü sesiyle yeniden milyonlara sevdiren Laz Pavarotti "Lazarotti"lakabı ile tanıdığımız Bayrakoğlu Rize, Ardeşen'li dir.


Laz Müziğinin otantik yapısını bozmadan Lazca ve deneme eserlerle Erdal Bayrakoğlu'nun sesinden dinlemeye başlayanlar yeni ve güçlü bir sesinde doğuşuna tanıklık etmiş olacaktı.



Laz kültürünün yaşamasının, sadece tarihi otantik değerlerin, nostaljik hatırlanılması ile değil, geleceğin kurucuları olan gençlerinin, duygu ve tavırlarının katkısıyla gerçekleşeceğine inanan, Erdal Bayrakoğlu ; Zifona Albümünün de böyle bir çabaya küçük bir katkı olduğunu düşünerek bu zorlu yola çıktı.

 Karadeniz’de müziğin, imecelerde üretilirken ve söylenirken sevgi ile harmanladığını, bunun bugünde ihtiyaç duyduğumuz bir arada yaşam sentezi olduğunu amacının da bu duyguyu yansıtmak olduğunu soyleyen Bayrakoğlu, Zifona Albümünün, Laz ozanı Hasan Xelimişi’nin, Maçka’lı Hasan Tunç’un, Fuat Saka’nın şarkıları yanında kendi bestesinin de bulunduğu 12 şarkıdan oluştuğunu ve yeni albümü  Eski Yara (Sesumi Duyacaksun) la da buna yönvermeye devam edeçeğinin altını çizmiş oldu.


Erdal Bayrakoğlu Rize Ardeşen 1977 Doğumlu. Istanbul’da yaşıyor ve meslek lisesi yıllarından itibaren müzikle uğraşıyor. özellikle otantik Karadeniz müziği, ne var ki Bayrakoğlu'nu öz be öz evladımızı yapılan festivallerde, şenlik ve organizasyonlarda göremiyoruz, bir çok etkinlikle liste başı yer alan güçlü sesi ve Lazca türküleri ile beğeni toplayan Karadeniz'in Laz Pavarotti "Lazarotti"lakabını alan bu sanatçımızı neden canlı dinleyemiyoruz?

 

Editör: TE Bilisim