Çaykur Rizespor’un, Gençlerbirliği maçına elde edilen galibiyetten çok Kweuke’nin penaltı skandalı damga vurmuştu. Hocasının talimatının aksine atışı kullanmakta ısrar eden ve sonrasında takımının galibiyet golünü de atan Kweuke hakkında maçın ardından sert konuşan Hikmet Karaman, kararını verdi. 
 
Dün Rize’ye dönen ve akşam idman yapan Yeşil-Mavililer’de, golcü oyuncu idmana alınmadı ve kendisine takımdan ayrı çalışacağı iletildi. Karaman’ın bu konudaki tavrı son derece net. Oyuncu özür dahi dilese kabul etmeyecek olan tecrübeli teknik adam yönetimden de takımdan gönderilmesini isteyecek. Geçen sezonun son bölümünde Bursa karşısında aynı tavrı sergileyen Kweuke hakkında yönetimin de Karaman’ın kararı doğrultusunda hareket edeceği gelen haberler arasında. 
 
‘Bir sorun yoktu’
 
Penaltı pozisyonunda Kweuke’nin topu bırakmasını isteyen Sercan Kaya da konu hakkında konuştu. “Maçtan önce hiçbir sorun yoktu” diyerek söze başlayana başarılı oyuncu, “Neden böyle bir tavır takındı kimse anlamadı. Kesinlikle kimseyle bir sorunu yoktu” ifadelerini kullandı. Kweuke’nin menacerinin çağrıldığı ve sözleşmesinin feshi konusunda anlaşma zemini aranacağı bildirildi. 
 
Telefonuyla oynamış!
 
FANATİK’in ulaştığı bir diğer bilgi ise Kamerunlu forvetle Karaman arasında maçtan bir gün önceki analiz toplantısında yaşanan bir gerginlik daha olduğu yönünde. Karaman’ın toplantısı esnasında Kweuke’nin telefonuyla ilgilendiği için hocasından azar yediği bildirildi. 
 
Mini yorum:
 
Yabancılar kıymet bilmeli (Ali Tandoğan-eski futbolcu)
Uzun yıllar Anadolu takımlarında oynadım. Her zaman yabancılar yerli oyunculardan bir adım öndeydi. Kontratları hep zamanında ödendi. Kredileri hep yüksekti. Bu yapılanı bir Türk oyuncu yapsa kariyeri biter. Hoca orada, ‘Deniz atsın’ diyorsa Deniz atar. Eğer Hikmet hoca bugün Kweuke’ye sözünü geçiremezse yarın başka bir futbolcu da aynısını yapar. Hoca müsamaha gösterse otoritesi sarsılırdı. Açıklamaları haklı. Yabancı oyuncular artık biraz daha kıymet bilmeli. 
 
Hoca körükledi (Cenk İşler-eski futbolcu)
Takımın penaltıcısı bellidir. Penaltı çaldı mı topun başına o geçer. Ancak bazen forvetler oyun içerisinde kendisini iyi hisseder ve sorumluluk almak ister. Kweuke de bunu yaptı. Bence Hikmet hoca Deniz’de ısrar etmeyip, Kweuke’ye attırmalıydı. Eğer izin verseydi böyle bir olay yaşanmazdı. Kweuke’nin tavrı kesinlikle saygısızlık, kabul edilemez. Ancak dediğim gibi her şey Hikmet hocada biter. 
 
(Fanatik)
Editör: TE Bilisim