Pazarspor Teknik Direktörü Şevki Tonyalı, Sezon başından beri sadece 1 galibiyeti bulunan Pazarspor ile kendi sahasında çıktığı ilk maçta zorlu rakip Sarıyer’i 2-1 mağlup ederek kümede kalma anlamında camiayı ümitlendirdi.

Menemen deplasmanında 2-0 öne geçilen maçta 3-2 mağlup dönen takımı hafta içi Sarıyer maçına en iyi şekilde hazırladıklarını ve haklı bir galibiyet aldıklarını söyleyen Tonyalı, karşılaşma sonrası basın odasında açıklamalarda bulundu.

Tüm camianın kenetlenerek Pazarspor’u bu zor durumdan kurtaracaklarına inandığını ifade eden Şevki Tonyalı, konuşmasının son bölümünde ise gözyaşlarına hâkim olamadı.

sevkitonyali1.jpg

“HAFTA İÇİ İYİ HAZIRLANDIK”

Hava koşulları nedeniyle önceki hafta iyi hazırlık yapamadıklarını söyleyen Şevki Tonyalı, “Zor oldu ama iyi bir galibiyet oldu. Zor olanın daha değerli olduğunu da bu maç bize göstermiş oldu. Son haftalarda uzun zamandır kazanamayan bir takımdık. Kesin düştü diye bakıldığı bir dönemde çıktığımız bir maç. Telafisi olmayan, olmak ya da olmamak diye baktığımız bir maç. Bu bilinçle hazırlandık. Geçen hafta kar yağışı nedeniyle gerekli çalışmaları yapamamıştık. Önceki hafta iyi hazırlanamamıştık. Bu hafta özellikle arkadaşlarımız elinden gelen her şeyi yaptılar. Bugün sahada, hafta içinde sahada, antrenmanlarda o özveriyle, bugün bu maçı kazanacağımız yönündeki işareti zaten görüyorduk.” dedi

TAKIM 2-0’DAN SONRA NEDEN GERİ ÇEKİLDİ?

Takımın 2-0 öne geçtikten sonra defansa çekilmesiyle ilgili ise Şevki Hoca, “2-0’dan sonra özellikle sporcu psikolojisinde var skoru korumak. Sen ne kadar çık desen de bilinçaltına yerleşmiş. Biraz geriye çekildik ve golü yine meşhur bir hava topundan yedik. Ama ona rağmen biz de pozisyonlar bulduk, rakip de fırsatlar yakaladı. Maçı farklı da kazanabilirdik, berabere de kalabilirdik, 2. golü yeseydik mağlup da olabilirdik. Bunlar futbolda olabilecek şeylerdir. Bugün kaybedebilirdik de. Ama biz bugün düştük, fişi çektik diye bakamayız. Elbette kaybedince umutlar sönüyor, bakış açısı farklı oluyor hem seyircinin hem camianın.” ifadelerini kullandı.

“BİZİ BURAYA İNANDIKLARI VE GÜVENDİKLERİ İÇİN GETİRDİLER”

Takımın her şeye rağmen ligde kalacağına inandıklarını söyleyen Tonyalı, “Biz buraya gelirken, özellikle şahsım ve ekibimi kastediyorum; her türlü sonucu göze alarak geldik. Bizi buraya kimse kaşımıza, gözümüze heves olduğu için getirmedi. Teşekkür ediyorum onlara; bana inandıkları ve güvendikleri için getirdiler. Ha bunun sonunda düşmek de var kalmak da var. Ama ben buraya ilk adımımı attığımda da aynı şeyi söyledim; bu takımı düşürmemek için her şeyimizle beraber bir birlik oluşturmaya çalışıyoruz. Bunu perçinleyecek tek şey bir galibiyetti ve bugün bunu elde ettiğimiz için çok mutluyuz.” şeklinde konuştu.

“İŞİNİN HAKKINI VERİRSEN O TOP ÇİZGİYİ GEÇMEZ!"

Kazanmak için inanmak ve işinin hakkını vermenin çok önemli olduğuna vurgu yapan Pazarspor Teknik Direktörü Şevki Tonyalı, “Hak ettik, kazandık. Evet, rakibin topu direkten döndü, kaleciden döndü, çizgiden çıkardık ama iyi niyetle çalışırsan, saha içinde yaptığın antrenmanın karşılığı olarak vicdanına danışarak, bugün verilen görevi yerine getirdim diye düşünebildiğin zaman da o top hiçbir zaman girmez, sen de yakaladığın pozisyonları atabiliyorsun demektir. Önümüzde bir Bugsaş maçı var. Şimdi bu maçın hazırlıklarına başlıyoruz. Bir teşekkürüm de taraftarımıza. Öne geçtiğimiz andan itibaren 12. adam olarak bizi yürekten desteklediler. Kendilerine sonsuz teşekkür ediyorum.” dedi.

YERLİ KADROYA DÖNÜŞ MÜ?

İlk 11’de 8 yerli oyuncunun yer alması ile ilgili soruya ise Tonyalı şu cevabı verdi: “Geriye dönüp bu takımın şampiyon olduğu sezona baktığımızda yine bizdik. Takımın 11 oyuncusundan 9’u altyapıdan gelen, kentin öz be öz değerleriyle şampiyon olduğumuz bir kadromuz vardı. Ama konuyu böyle kıyaslamam. Yerli veya yabancı asla öyle bir şey bakmam. Ben antrenmanda kimi hazır görüyorsam onu çıkartıp oynatıyorum. Geçen hafta eleştiri aldım. Vay efendim Devrimcan bu takımda ön libero oynar mı diye. Antrenmanda o temposunu gördüğüm için oynattım. Bugünkü Devrimcan’a laf diyebilir misiniz? 2 tane topu çizgiden çıkardı ve müthiş oynadı. Dediğim gibi, gördüğüme bakarım. Nüfus cüzdanına değil.”

sevkitonyali2.jpg

DUYGULARINA HÂKİM OLAMADI!
Konuşmasının son bölümünde Şevki Hoca, gözyaşlarını tutamadı. “Benim evimde 3 tane evladım var, 4’üncü evladım da Pazarspor.” derken boğazı düğümlenen Tonyalı, “Onun için kim oynarsa oynasın, hiç nüfus kâğıdına bakmam. Verilen emeğe bakıyorum. Hafta içerisindeki çalışmaya bakıyorum. İnanıyorsam, inandığımın arkasından gitmeye gayret ediyorum. Bu açıdan da bu galibiyet tüm camiaya hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

KAYNAK:PAZAR53.COM

Editör: TE Bilisim