Rusya'da düzenlenecek olan 2018 Dünya Kupası'nın elemelerinde 2 ve 5 Eylül'de Ukrayna ve Hırvatistan ile çok kritik maçlara çıkacak olan Milli Takım'da cuma günü aday kadronun açıklanmasının ardından 1 numaralı gündem maddesi Beşiktaşlı futbolcu Oğuzhan Özyakup'un davet edilmemesi olmuştu.

Çaykur Rizespor evinde Kayserispor'u yenerek lige geri döndü Çaykur Rizespor evinde Kayserispor'u yenerek lige geri döndü

Orta sahada Ozan Tufan ve Selçuk İnan gibi kendi kulüplerinde düzenli forma şansı bulamayan isimlerin çağrılıp, Beşiktaşlı yıldızın çağrılmaması, başta siyah beyazlı taraftarlar olmak üzere futbol kamuoyunun büyük bir çoğunluğunun sert tepkisini çekmiş; hatta Ozzie, Kartal'ın Bursa'yı 2-1 yendiği maçın ardından "Lucescu bana 'Kampta görüşürüz' demişti. Aklıma başka şeyler geliyor" sözleriyle isyan etmişti.

Eleştirilerin odak noktasında ise Ay-Yıldızlı ekibin çiçeği burnunda teknik direktörü Mircea Lucescu vardı.

"LUCESCU OĞUZHAN'I BEĞENİYOR" 

Rumen çalıştırıcının yardımcısı Tayfur Havutçu, Habertürk'e konuştu ve konuya açıklık getirdi.  

Oğuzhan'ın taktik gereği kadroya alınmadığını belirten Havutçu, "Hocamız Oğuzhan'ı beğeniyor. Kaliteli bir futbolcu olduğunu söylüyor. Zaten kendisiyle de görüştü. Oğuzhan'ın alınmaması kötü oyuncu olduğundan değil. Sadece yaptığımız analizler neticesinde 2 maçta farklı tatkik anlayışlar ile oynayacağımızdan dolayı Oğuzhan'ı çağırmadık. Bundan sonraki süreçte Oğuzhan yine bizimle olacaktır" ifadelerini kullandı. 

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim