Çünkü Kanarya, Vardar’a elenip Avrupa’ya veda etti, 14 maçtır (rekor) kalesinde gol görüyor ve 1 aydır galibiyeti bulunmuyor.

Süper Lig’de henüz üçüncü haftayı geride bıraktığımızda Fenerbahçe, teknik direktör Aykut Kocaman önderliğinde en kritik maçına Gençlerbirliği deplasmanında çıkacak. Avrupa Ligi’nde kendisinden her açıdan güçsüz olan Makedonya ekibi Vardar’a elenerek taraftarlarını şoka uğratan Sarı- Lacivertliler için Ankara’daki mücadele, kazanılması halinde hayata dönüş maçı olacak. Çünkü yeni sezona büyük ümitlerle giren Kanarya, her iki maçta da Vardar’a yenilerek Avrupa defterini kapadı. Takımın tam 1 aydır tek bir galibiyeti de yok. Kocaman’ın öğrencileri en son 27 Temmuz 2017’de deplasmanda Sturm Graz’ı 2-1 mağlup etti ve ardından son 5 resmi maçta 3 beraberlik ve 2 yenilgi yaşadı.

Nefes almak istiyor 

Ayrıca Sarı-Lacivertliler, üst üste çıktıkları 14 resmi maçta da ağlarında gol gördü ve tarihinin en uzun gol yeme serisine ulaştı! Bu karşılaşmalarda 22 gol atan Fenerbahçe, 20 gol yedi. En son 23 Nisan 2017’de Türk Telekom’da Galatasaray’ı 1-0 mağlup ettiği derbide Kanarya, kalesini gole kapatmıştı. Fenerbahçe, daha önce ise sadece 1959’da üst üste 13 maç gol yediği bir seri yaşamıştı. Henüz ligde galibiyetle tanışamayan Kanarya, son 4 karşılaşmasında da devirdiği Gençler’i Başkent’teki mücadelede de yenip, hem 3 puanın sahibi olmak hem de milli ara öncesi rahat bir nefes almak istiyor.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim