Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin EURO 2024 adaylığı konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Albayrak'ın açıklamaları şu şekilde;

"Sıkı bir futbol takipçisi olarak EURO 2024 başvurumuzu iki çerçevede değerlendirebiliriz. Türkiye, Avrupa Şampiyonası başvurusunu, bu organizasyonu ilk defa düzenlemek için çok anlamlı buluyor."

"Almanya, gerek Dünya gerekse Avrupa şampiyonlarına çok fazla ev sahipliği yaptı. Stratejik bir dostumuz olan Almanya’nın, Türkiye’nin ilk defa bu organizasyonu düzenlemesine olumlu bakacağını düşünüyorum."

"Ekonomik boyutuna gelirsek; Türkiye EURO 2024’e ev sahipliği yapma noktasında başvurusunu tamamlamış bir ülke. Bu organizasyonu gerçekleştirebilecek altyapısının tamamını bitirmiş durumda."

"Türkiye, ekonomik olarak da, alt yapı olarak da hazır. Bazı ülkeler gibi, 5-10 sene sonra hayal projeler, statlarla değil. Türkiye, son yıllarda bir çok şehrine dünya standartları üzerinde stadyum ve alt yapı organizasyonu kazandırdı."

"Türkiye, geçmişte bu tür organizasyonları ekonomik ve ticari beceriklilikle başarmış bir ülke olarak EURO 2024’e fazlasıyla hazır."

"İnanıyorum ki gerek Türkiye’deki vatandaşlarımız gerekse Almanya’daki dostlarımız, Türkiye’nin EURO 2024’e ev sahipliği yapmasına olumlu bakacaktır."

27 EYLÜL'DE AÇIKLANACAK

EURO 2024'e ev sahipliği yapma hakkını kazanan ülke, 27 Eylül 2018 Perşembe günü UEFA'nın Nyon'daki merkezinde TSİ 15.45'te başlayacak törende açıklanacak.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim