Ardeşen Gençlik be spor kulubu 2017-2018 sezonunda oynayıp oynamayacağı ile ilgili karar çıktı.

Türkiye Hentbol Federasyonu bugünkü toplantıda çok kritik kararlar aldı.

Daha önce federasyon yönetim kurulunun 13 Temmuz’da yaptığı toplantıda Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü’nün içinde bulunduğu takımların lige katılım bedelleri yatırmadığı gerekçesiyle liglerden 2017-2018 sezonundan ihraç edildiği duyurulmuştu.

Türkiye Hentbol Federasyonu bugün yaptığı toplantıda bu kararlarından vazgeçti ve Ardeşen GSK dahil daha önce lige alınmayacağı duyurulan takımları yeniden lige alındığını duyurdu.

Türkiye Bayanlar Hentbol Süper Ligi’nde mücadele eden ve geçmişinde Türkiye Kupası ve Süper Kupa Şampiyonluğu bulunan Ardeşen GSK’nın lige alınmayacağı haberi büyün yankı uyandırmıştı.

Türkiye Hentbol Federasyonu 11 takımın içinde bulunduğu bu durumu tekrar görüşmek üzere toplandı. Türkiye Hentbol Federasyonu yönetim kurulu bugünkü toplantıda tüm bu takımları lige alındığı kararları alındı.

Öte yandan yeni sezon 2017-2018 sezonu için yönetim değişikliğine gidiyor

Hentbol Bayanlar Süper Ligi ve Avrupa Kupasında Şampiyonluğu Hedefleyen Ardeşen GSK Bu Cumartesi Günü Kongreye Gidiyor

Cumartesi Günü, Saat 12:00'da Ardeşen Belediyesi Kültür Merkezinde Gerçekleştirilecek Olan Kongrede Yeni Yönetim Kurulu Seçilecek.

Kongre'de Ayrıca Yeni Sezon Sporcuların Tanıtımı da Gerçekleştirilecek.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ardeşen GSK Başkanı Sultan Rauf Oğuz, tek liste halinde gidilecek kongre süreci ile ilgili çalışmaların startını verdiklerini ifade ederek, "Derin bir yönetim kurulu oluşturma gayreti içerisindeyiz. Mevcut Yönetimimizden isimlerle yolumuza devam edeceğiz. Ayrıca listeye yeni ve önemli isimleri aldık. Rize ile özdeşleşen kulübümüz, yeni isimlerle yelpazesini daha da genişletecektir. Yeni yapılanma ile daha büyük başarılara ilerlemeyi hedefliyor, Rize halkına vermiş olduğumuz Avrupa Kupası sözümüzü tutmak istiyoruz." dedi.

Edinilen bilgiye göre Listeye Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı ve Çaykur Rizespor Yönetim Kurulu Üyesi Halim Mete, Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Yardımcısı Servet Yardımcı, Ayder Su Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Akbeniz, Rize Dernekler Federasyonu eski Başkanı Süleyman Basa, Ardeşen Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Eksilmez, Esnaf Kredi Kefalet Bölge Başkanı Tahsin Bekir Yazıcı, Ardeşen Kent Konseyi Başkanı Ayşe Er, Rize Ebruli Yaşam Derneği Başkanı Hülya Cerrahoğlu, İşadamları Faruk Çavuşoğlu ile Sedat Hacıaliefendioğlu gibi isimlerin yanı sıra Rize, Ardeşen ve Diğer ilçelerden iş adamı, sivil toplum ve bürokrasiden oluşan çok sayıda ismin de yer alacağı öğrenildi.

Editör: TE Bilisim