ÖMER FARUK ZENGİNAL

Hazırlık kampını Rize’nin Ardeşen İlçesi Fırtına Vadisi’ndeki Vali Recep Yazıcıoğlu Rafting parkurunda gerçekleştiren Millilerimiz, hareket öncesi SUADA OTELİ tarafından verilen İftar programına katıldı.

Burada bazı ilçe yöneticileri tarafından ağırlanan Millilerimiz gece geç saatlerde, karayolu ile Trabzon’a hareket ederken, buradan da tarifeli uçakla Slovenya’ya hareket edecek.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu, Rafting As Başkanı Fikret Yardımcı, “Geçtiğimiz yıl düzenlenen Dünya Şampiyonasında çok mütevazi bir kadroyla, Ülkemiz için çok önemli bir derece elde etmiştik. Şimdi de Bir çok Avrupa ülkesinin katılacağı zorlu bir turnuva da ülkemizi temsil edeceğiz. Biz milli takım olarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Bu spor becerinin yanında anlık şanslara da ihtiyaç duymaktadır. Becerimizle birlikte şansımız da yanımızda olursa iyi dereceyle döneceğimize inanıyorum.” Dedi.



Ana hedeflerinin kısa vadede uluslar arası arena da önemli başarılar elde ederek, Rafting Sporunu Federasyonlaştırmak ve 40’dan fazla ülke takımının katılımıyla Avrupa Kupası Finallerini ülkelerinde yapmak olduğunu ifade eden Yardımcı, “Bunun için en uygun bölge, Rize Ardeşen’deki Fırtına Vadisidir. İlçe yöneticileri de rafting sporuna verdiği değeri Dünya Standartlarına uygun rafting parkurunu inşa ederek gösterdiler. Bu açıdan Ülkemizde ve Dünya’nın bir çok noktasında eşi benzeri olmayan bu parkur sayesinde Fırtına Vadisini, Rize’yi ve ülkemizi tanıtmamız gerekiyor.” Dedi.


Düzenlenen iftar programına, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Ardeşen Kaymakamı İlyas Memiş, Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin, Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, Hemşin Belediye Başkanı Halim Kazım Bekâr, Raftıng As Başkanı Fikret Yardımcı, Ardeşen İlçe Emniyet Müdürü Turhan Sarı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali Osman Önçırak, Rize İl Genel Meclis Üyesi Zekeriya Bozkan, AK Parti Ardeşen İlçe Başkanı Sadık Bayraktar, milli takım antrenörleri ve milli sporcularımız katıldı.


Program da ayrıca, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütloğlu tarafından, Suada Otel Müdürü Hikmet Navdar’a teşekkür plaketi verildi.
Editör: TE Bilisim