Safi yaptığı açıklamada, “İstanbul 2.Bölge Milletvekili Adaylığı için başvurumu yaptım. Rabbim bu kutlu yolda milletimiz, memleketimiz ve şahsımız için hayırlı olanı nasip etsin.” dedi.

Dr. İsmail SAFİ Kimdir? 

1968’de Rize doğdu.  

Siyaset Bilimi Uzmanı; Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. Ankara Üniversitesi SBF Kent ve Çevre Bilimleri dalında yüksek lisansını, Siyaset Bilimi üzerine de doktorasını tamamladı. Milli Güvenlik Akademisinden mezun oldu.

Fatih ve TOBB Üniversitelerinde siyaset üzerine dersler verdi. Yayınlanmış bir kitabı bulunmaktadır. Avrasya ve Türk Dünyası çalışmalarından dolayı Azerbaycan Uluslararası Bilimler Akademisi tarafından “Fahri Profesörlük” unvanına layık görüldü. İngiltere’de Conservative Party ve ona yakın NGO’lar üzerine çeşitli çalışmalar yaptı.

Uluslararası Bağımlılıkla Mücadele Örgütü (ICAA) Türkiye Milli Komite Başkanlığı, Avrasya Sivil Toplum İşbirliği Derneği Genel Başkanlığı, Uluslararası Karadeniz ve Hazar İşbirliği Vakfı (BSCSIF) Türkiye Direktörlüğünü yaptı. 

AK Parti Kurucular Kurulu Üyeliği, Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığı, Dış İlişkiler Danışma Kurulu Üyeliği, Merkez Disiplin Kurulu Üyeliği ve Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 24. Dönem İstanbul Milletvekili olup, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Türk Grubu Başkanlığı’na seçilmiştir. İngilizce bilmektedir.


Editör: TE Bilisim