Karadeniz'in bir çok özelliği bulunduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Karadeniz'in bir çok olağanüstü yapısı vardır ama Karadeniz'in bir özelliği daha var. Karadeniz'de biz hak ettiğimiz oyu alamıyoruz." dedi.
 
Kılıçdaroğlu, tüm Karadenizlilere soru yöneltmek istediğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: 
 
"KARADENİZLİ KARDEŞLERİM CHP'YE DAHA FAZLA KULAK KABARTSIN"
 
"Biz kul hakkı yemeyiz. İnsan haklarına saygılıyız. Hukukun üstünlüğüne inanırız. Bizim gibi düşünmeyen insanların da düşüncelerini özgürce dile getirmelerini savunuruz. Kadın erkek eşitliğini savunuruz. Her evde huzur, bereket olmasını isteriz. Herkesin güçlü olmasını isteriz. Güçlü bir sosyal devlet olsun isteriz. Her bölgenin özelliğine göre devletin sosyal, ekonomik politikalar geliştirmesini isteriz. Her sorunun çözümü için oturur kafamızı yorarız, bilim adamlarını çağırırız, bütün çevreleri dinleriz ve çözüm üretiriz ama hak ettiğimiz oyu almayız. Karadenizli kardeşlerimden CHP'ye daha fazla kulak kabartmalarını istiyorum."
 
"ÇAYDAKİ SORUNU 1 YILDA ÇÖZERİZ"
 
Bölgede fındık ve çayda yaşanan sorunlara dikkati çeken Kılıçdaroğlu, "Sorunlara biz çözüm üretiriz. Hiç kimseye ödün vermeyen, kendi üreticisini, çiftçisini düşünen CHP yapar, diğerlerinin hepsini atın çöp sepetine, yapamazlar. 14 yılda yapsalardı yaparlardı. Biz hepsini 1 yıl içinde yaparız ve bitiririz. Çünkü biz kendi ülkemizin insanının kazanmasını isteriz başkalarının değil." diye konuştu.
Editör: TE Bilisim