CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk TV'de yayınlanan Türkiye'nin Nabzı Özel programında Didem Arslan Yılmaz'ın gündeme ilişkin sorularını yanıtlıyor.

Kılıçdaroğlu, "SGK'nin hemşirelik okulları vardı, oradan mezun olanları sınavsız aldık. Benim dönemimde sınava girip kazanamadığı halde bir kişinin atandığını ispat etsinler siyaseti bırakırım." şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:

SÜHELY BATUM'UN PARTİDEN İHRAÇ EDİLMESİ

Kendisinin bir açıklaması vardı. Medyada da yer almıştı. Bu açıklama, partinin kurumsal kimliğine zarar veriyordu bu nedenle kendisi yüksek disiplin kuruluna sevk edildi ama yüksek disiplin kurulu nasıl karar verdi, doğrusunu isterseniz ben de sonradan öğrendim. Çünkü yüksek disiplin kurulunu ben atamıyorum, onları kurultay seçiyor. Onlar bağımsızlar, oturup tarafları dinliyorlar ve ona da göre karar veriyorlar. Siz ne kadar biliyorsanız ben de o kadar biliyorum.

SÜHEYL BATUM'UN BİR KOMPLO SÜRECİNİN DÜZENLENDİĞİ İDDİASINDA BULUNMASI

Süheyl Bey'in biraz ayrıntı vermesi lazım. Bilmiyorum ki hangi komplo süreci? Sonuçta bir partiyiz. Biz Türkiye'nin en eski ve köklü partilerinden biriyiz. Bir kişi partinin dışında olursa, parti üyesi değilse, örneğin herhangi bir yurttaş bize her türlü eleştiriyi yapabilir bu eleştirilerin de başımızın üstünde yeri vardır. Ama parti üyesi olan birisinin sokaktaki yurttaş kadar özgürce konuşma hakkı yoktur. Çünkü partinin programı, tüzüğü, ilkeleri, kuralları vardır. Parti üyesi olan birinin bu kuralları uyması lazım. Eğer bu kurallara uymuyorsa, partiden ayrılır. Ayrıldıktan sonra partiyi eleştirmeye devam edebilir. Hem partide milletvekili olacaksınız, hem partinin ilkelerine ters düşen eleştiriler getireceksiniz, olmaz. Disiplin olması lazım. Biz de bu disiplini sağlamaya çalışıyoruz.

'MİT CHP'Yİ İZLİYOR' İDDİASI

Operasyonu yapan kimler olduğunu benim açıklamamı beklemiyorsunuz herhalde. Ama Milli İstihbarat Teşkilatı'nın içinde belli bir grubun doğrudan hükümetten aldığı talimatlarla CHP üzerinde çalıştığını gayet iyi biliyoruz. En somut belgeler CHP milletvekilleriyle ilgili fişlemelerdir. Elimize bilgi ve belge ulaşmamış olsa biz bunları söylemeyiz. Belgelerin bir kısmı yayınlandı.

EMİNE ÜLKER TARHAN'IN İSTİFASI

Hayırlı olsun. Bizim açımızdan herhangi bir kayıp söz konusu değil.

YENİ DİNLEME LİSTELERİ

Bizim gizlenecek bir şeyimiz yok, herhangi bir önlem almaya da gerek yok. Sorulması gereken temel soru şu; bu dinlemeler kimin iktidarı döneminde yapıldı? Bir kamu kuruluşu ancak siyasi otoriteden talimat alarak dinleme yapabilir.

"GENEL AF GÜNDEMDE YOK"

Gündemde öyle bir konu yok. Hükümet yetkilileri de açıkladı. (Böyle bir şey olursa destekler misiniz?) Toplumsal uzlaşma olmadan hayır.

İl Başkanı Alkan; "Eğer çekileceklerse diğer partiler çekilecek MHP kendi çatısı altında toplanacaktır." İl Başkanı Alkan; "Eğer çekileceklerse diğer partiler çekilecek MHP kendi çatısı altında toplanacaktır."

DARBECİLİK SUÇLAMASINA YANIT

Türkiye Başbakanı olarak Davutoğlu Mısır'a gidebiliyor mu? Darbecilerden en çok zarar gören parti biziz, darbecilik suçlaması akıl tutulması.

Cumhurbaşkanı seçilirsem Çankaya Köşkü'nde otururum.

"ÇOCUKLARIM ÇALIŞTI, SİGORTALI OLMAK AYIP DEĞİL Kİ"

Oğlum Didim'de şezlong satarak çalıştı, sigortalı yapıldı. Çocuğum sigortalıydı, ondan önce de çalışıyordu. Aristokrat bir aileden gelen birisi değilim. Benim çocuklarım çalıştı. Sigortalı olmak ayıp değil ki.

Editör: TE Bilisim